Stația SmartThings a fost prezentată pentru prima dată la CES 2023 din Statele Unite la începutul acestei luni. Noul dispozitiv Samsung a fost foarte bine primit la nivel mondial pentru conectivitatea sa inovatoare și comoditatea conectării între dispozitive. De două zile Samsung a lansat SmartThings Station în Coreea de Sud. Acest produs conectează și controlează simultan nu numai produsele Samsung Electronics, ci și diverse produse care acceptă Matter și Zigbee. Acestea sunt cele mai recente standarde de comunicare IoT din industrie.

Prin simpla atingere a „Butonului inteligent” situat în partea de sus a SmartThings Station, puteți executa rapid propria funcție de rutină personalizată setată în „Aplicația SmartThings”. De fapt puteți seta trei rutine optimizate pentru stilul dvs. de viață în funcție de metoda tactilă folosită. Sunt disponibile comenzi cum ar fi o apăsare scurtă, o apăsare dublă sau o apăsare lungă, astfel încât să puteți rula rutina fără a deschide aplicația.

Pe SmartThings Station puteți încărca wireless orice dispozitiv compatibil

De asemenea, noua stație Samsung pentru Smart Home acceptă „SmartThings Find”, un serviciu de verificare a locației Galaxy. Când doriți să aflați locația smartphone-ului sau a tabletei dvs. acasă, o puteți localiza cu ușurință apăsând de două ori butonul inteligent și auzind sunetul emis de dispozitiv.

În plus, SmartThings Station acceptă încărcarea wireless de până la 15W, potrivit Samsung Newsroom. În acest fel puteți pune deasupra stației un telefon, un smartwatch, căștile wireless Galaxy Buds 2 Pro, sau alte dispozitive compatibile și acestea se pot încărca wireless. Ventilatorul de răcire încorporat în stație reduce pierderea de putere și crește eficiența încărcării. Mai mult, SmartThings Station poate fi setat astfel încât rutinele prestabilite să poată rula simultan în timpul încărcării wireless.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Wonul coreean, yuanul chinezesc și yenul japonez erau toate derivate din dolarul de argint spaniol-american. Acesta a fost o monedă utilizată pe scară largă pentru comerțul internațional între Asia și America din secolele XVI-XIX.[/vc_message]

Noul dispozitiv pentru Smart Home a fost lansat în două culori, alb și negru. Pretul în Coreea de Sud este de 129.000 woni, aproximativ 95 euro. Nu știm dacă acesta va fi prețul și în Europa când Samsung SmartThibgs Station va ajunge aici la vânzare. În Coreea, Samsung acordă diferite gratuități la achiziționarea acestui produs. Printre alte este vorba despre un Galaxy Smart Tag, un accesoriu pentru gestionarea locației, clienților care achiziționează acest produs de la Samsung.com.

Între timp, Samsung intenționează să introducă diverse produse partenere IoT, cum ar fi senzori de lumină, temperatură și umiditate, care pot fi utilizați împreună cu „SmartThings Station” pe Samsung.com. Pentru mai multe informații despre acest produs, vizitați www.samsung.com.