Samsung a lansat o soluție software open-source pentru memoria CXL

368
Samsung a lansat o solutie software open source pentru memoria CXL
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a lansat ieri prima soluție software open-source, Scalable Memory Development Kit (SMDK). Aceasta a fost special concepută pentru a suporta platforma de memorie Compute Express Link (CXL) fără a fi nevoie să modificați aplicațiile de sistem. Prin susținerea virtualizării memoriei, noul kit software permite memoriei convenționale bazate pe CXL să funcționeze împreună eficient și fără probleme.

În luna mai, Samsung a dezvăluit primul expansor de memorie CXL din industrie, conform Samsung Newsroom. Acesta permite capacității de memorie și lățimii de bandă să se extindă la niveluri care depășesc cu mult ceea ce este posibil în sistemele server de astăzi. Acum, platforma CXL a companiei este extinsă dincolo de hardware pentru a oferi instrumente software ușor de integrat. Astfel memoria CXL este acum mult mai accesibilă dezvoltatorilor de sisteme de centre de date pentru piețele emergente de inteligență artificială (AI), machine learning (ML) și piețele 5G.

Platforma Samsung CXL oferă instrumente software ușor de integrat

Interconectarea CXL este un standard deschis, susținut de industrie, care permite diferitelor tipuri de dispozitive, cum ar fi acceleratoarele, dispozitivele de extindere a memoriei și dispozitivele inteligente I / O să funcționeze mai eficient atunci când procesează sarcini de lucru de calcul performante.

SMDK de la Samsung permite ca memoria principală și expansorul de memorie CXL să funcționeze împreună perfect. Setul extensiv de software este format din biblioteci – seturi de coduri pre-construite, reutilizabile – și interfețe de programare a aplicațiilor (API) – conexiunile pentru a accesa aceste coduri software. Utilizând SMDK, dezvoltatorii de sistem pot încorpora cu ușurință memoria CXL în sistemele IT avansate. Pentru acest lucru nu mai este nevoie să modifice mediile de aplicații existente. Alternativ, pot să o utilizeze pentru a optimiza setările software-ului aplicației pentru a se potrivi nevoilor speciale ale sistemului.

Noul Samsung SMDK acceptă, de asemenea, virtualizarea memoriei. În acest fel permite proiectanților de sistem să gestioneze eficient un pool de memorie extins în arhitecturi de memorie partajată. Folosind un motor proprietar inteligent de nivelare, SMDK poate identifica și configura tipul de memorie, capacitatea și lățimea de bandă care sunt cele mai potrivite pentru fiecare caz de utilizare.

SMDK de la Samsung este acum disponibil în mod limitat pentru testare și optimizare inițială. Samsung SMDK va fi open-source în prima jumătate a anului viitor. Samsung va continua să-și îmbunătățească permanent SMDK-ul open-source. Compania colaborează cu liderii din industrie pentru extinderea adoptării platformei de memorie CXL. Aceasta poate fi utilizată pe scară largă în aplicații AI, edge și cloud.