Samsung solicitat să nu mai folosească procesoare Exynos în telefoane

878
Sursa Foto: androidcentral.com

Sunt unii utilizatori care se plâng de faptul că Samsung folosește procesoare Exynos în telefoanele sale. Ei numesc aceste produse „inferioare” și printr-o petiție online solicită companiei Samsung să folosească doar procesoare Qualcomm. În doar două zile de la începutul acestei petiții, aproape 15.000 de persoane au semnat deja.

Deși Samsung poate fi mândru de capacitatea sa de a fabrica procesoare, unii dintre clienții săi nu sunt mulțumiți de acestea. În special de decizia companiei de a expedia flagship-urile sale cu diferite procesoare pe diferite piețe. Diferența de performanță între cele două variante este uneori semnificativă, iar petiția organizată pe Change.org solicită ca Samsung să înceteze să își vândă clienților aceste produse „inferioare”.

Anul acesta doar în Europa telefoanele Samsung premium au procesoare Exynos

Până anul trecut, telefoanele emblematice Samsung aveau procesoare Exynos peste tot, exceptând SUA și alte câteva țări. În acele locații, telefoanele aveau cel mai recent procesor Snapdragon de la Qualcomm. De anul acesta, telefoanele high-end Samsung sunt dotate cu Snapdragon 865 pe toate piețele, cu excepția Europei. Aici seria Samsung Galaxy S20 este echipată cu Exynos 990.

Smartphone-urile cu procesoare Exynos sunt mai lente, au o durată de viață mai mică a bateriei și procesare mai slabă în privința camerelor foto. Conform unor teste, citate de AndroidCentral, Exynos 990, de exemplu, atinge un raport performanță / putere de 13,0 / W. În comparație, Snapdragon 865 are un astfel de raport de 19,6 / W în aceleași teste. Dar mai important, chiar și Snapdragon 855 de anul trecut se descurcă mai bine cu un raport 15,0 / W.

Snapdragon – este o serie de procesoare pentru dispozitive mobile proiectate și comercializate de Qualcomm Technologies Inc. Primul produs a fost QSD8250, lansat în decembrie 2007, un procesor de 1GHz. Qualcomm și-a marcat produsele sub numele de Snapdragon din decembrie 2014.

În petiție se spune că Samsung vinde smartphone-urile cu procesoare Exynos la același cost cu cele Snapdragon. Și mai grav, în cazul Europei, de cele multe ori prețurile sunt mult mai mari pentru aceste telefoane.

Performanțele camerelor cu procesorul Samsung sunt și ele mai reduse. „De asemenea, folosesc în aceste telefoane cu procesoare Exynos se folosesc senzori de cameră Samsung. În modelele americane cu procesor Snapdragon se folosesc camere Sony„. Se arată în petiție, subliniind din nou că Samsung vinde același telefon cu preț diferit în diferite părți ale lumii.