Samsung vrea să ajungă din urmă Sony în domeniul senzorilor foto

332
Samsung vrea sa ajunga din urma Sony in domeniul senzorilor camerei
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung și Sony sunt cei mai mari producători de senzori de camere mobile din lume. Produsele lor sunt utilizate de aproape toate mărcile de smartphone-uri, inclusiv Apple, ASUS, OnePlus, OPPO, Vivo și Xiaomi. Cu toate acestea, Sony (46% din cota de piață) are încă un avantaj imens față de Samsung (29%) în cota de piață globală, iar compania caută să reducă la minimum această diferență.

Samsung System LSI, subsidiara Samsung care produce senzori de cameră ISOCELL vrea să ajungă din urmă compania japoneză Sony. Samsung LSI intenționează să investească o sumă imensă de bani pentru a-și îmbunătăți performanța produselor și a-și lărgi portofoliul. Compania ar putea lansa senzori de cameră mai avansați în următorii câțiva ani, inclusiv noi senzori ISOCELL de 50MP pentru a concura cu Sony.

Samsung în luptă cu Sony pe piața camerelor foto

Conform informațiilor din media sud-coreeană citată de SamMobile, Samsung își propune să reducă diferența de cotă de piață față de Sony. Cu această investiție gigantul high-tech vrea să reducă diferența față de Sony la sub 10%.

Samsung a început să lanseze agresiv senzori de cameră mai avansați începând cu anul 2018. Atunci Samsung a lansat senzori ISOCELL pentru camere foto de 48MP și 64MP. Ulterior, a lansat primul senzor de cameră de 108MP din lume, cu o dimensiune optică de 1 / 1,33 inch. La începutul acestui an, compania a lansat o versiune îmbunătățită a senzorului său de 108MP pentru o focalizare mai fiabilă și performanțe mai bune în condiții de lumină slabă. Compania a lansat și senzorul ISOCELL GN2 50MP, considerat printre cele mai bune din lume în acest moment.

Sony este a treia cea mai mare companie japoneză de electronice după Hitachi și Panasonic. Sony a fost prima companie japoneză cu nume scris cu litere latine. Sony Walkman SRF-39FP a fost un radio special conceput pentru închisorile federale (FP – Federal Prison).

În viitor, compania sud-coreeană va lansa un senzor ISOCELL de 200 MP pentru smartphone-uri. Se spune că viitorul senzor va include 16-în-1 pixeli binning și 8K înregistrare video. Samsung a sugerat, de asemenea, că vrea să producă senzori de 600MP în viitor, dar aceștia ar putea fi direcționați spre vehiculele autonome.