Samsung reduce distanța față de Sony pe piața senzorilor de camere

515
Samsung reduce distanta fata de Sony pe piata senzorilor de camere
Sursa Foto: phonearena.com

Samsung este pe cale să provoace Sony pe piața senzorilor camerelor pentru smartphone-uri. Este posibil să știți deja, Sony a fost și este lider pe piața senzorilor de camere pentru smartphone-uri. Samsung deține de obicei sub 20% din cota de piață din acest domeniu. Acum, un nou studiu de piață arată că Samsung au început să mănânce serios din cota de piață Sony.

Cota de piață pentru senzorii de camera pentru smartphone-uri era de 50% pentru Sony, în timp ce Samsung a avut sub 20%. Conform Strategy Analytics acum acest lucru s-a schimbat. Potrivit PhoneArena, cota de piață Samsung pentru 2020 a fost de 29%, ceea ce a dus la scăderea Sony la 46%.

Samsung atentează la locul ocupat de Sony pe piața senzorilor de camere

Subsidiara Samsung LSI (large-scale integration) este divizia responsabilă de senzorii de cameră ISOCELL pe care îi produce compania. De fapt, senzorii de 64MP și 108MP au ajuns să fie foarte de populari în rândul producătorilor de smartphone-uri. Mai mult decât atât, Samsung LSI a onorat mai multe comenzi trimise și de Sony.

Sony a mizat foarte mult pe Huawei pentru livrarea de camere pentru mai multe smartphone-uri. Dar, popularitatea Huawei a scăzut în SUA, Europa și pe alte piețe din cauza restricțiilor impuse de guvernul american. Pe de altă parte, Samsung a furnizat camere către producătorii de telefoane precum Motorola, OPPO, Realme, Vivo și Xiaomi. După căderea drastică a vânzărilor Huawei, aceste companii au crescut în cota de piață. În acest fel și vânzările de camere foto ale gigantului tech au crescut.

Sony este un conglomerat japonez multinațional cu sediul în Tokio, Japonia. Cele mai cunoscute invenții Sony sunt: Walkman-ul, primul CD player portabil, primul tranzistor radio, prima casetă cu bandă magnetică din Japonia si console de Jocuri Video PlayStation.

Sony și Samsung LSI au fost urmate în cota de piață de OmniVision Technologies. Aceasta din urmă este o companie din China și a avut 10% din cota de piață în 2020. Aceste trei companii au captat aproape 85% din veniturile pe piața senzorilor de imagine pentru smartphone-uri anul trecut.

Noua camera foto ISOCELL GN2 de 50MP și zvonurile despre lansarea camerei de 200MP demonstrează că Samsung nu stă pe loc. Compania are capacitatea și echipamentul necesar de a lupta cot la cot cu Sony pentru cota de piață din acest domeniu.