Samsung SSD 990 EVO lansat: performanțe incredibile în toate domeniile

203
Samsung-SSD-990-EVO
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat ieri lansarea memoriei SSD 990 EVO — cea mai nouă adăugare la gama de SSD-uri pentru consumatori a companiei. Samsung SSD 990 EVO oferă performanțe puternice cu o eficiență energetică mai bună. Conceput pentru a îmbunătăți experiențele de calcul de zi cu zi, cum ar fi jocurile, munca și editarea video/fotografiei, SSD-ul NVMe va fi soluția ideală pentru o gamă variată de utilizatori.

Samsung a folosit tehnologiile sale avansate de memorie pentru soluții SSD optimizate. Pentru acest produs am combinat inovația și caracterul practic pentru a îmbunătăți experiențele pentru utilizatori”. A declarat Hangu Sohn, vicepreședinte al echipei Memory Brand Product Biz, potrivit SamsungNewsroom. la Samsung Electronics. „Samsung SSD 990 EVO echilibrează performanța, eficiența energetică și fiabilitatea. Este o alegere versatilă foarte potrivită pentru jocuri, flux de lucru în afaceri și eforturi creative.”

Samsung 990 EVO oferă performanțe îmbunătățite de până la 43% în comparație cu modelul anterior, Samsung 970 EVO Plus. Vitezele de citire secvenţiale ajung până la 5.000 MB/s) şi vitezele de scriere de până la 4.200 MB/s. Vitezele de citire și scriere aleatoare primesc un impuls serios. Sunt mai mari cu până la 700K operațiuni de intrare/ieșire pe secundă (IOPS) și, respectiv, 800K IOPS.

Folosind tehnologia Host Memory Buffer pentru a se conecta direct la DRAM-ul procesorului gazdă, SSD-ul poate obține performanțe optimizate chiar și cu un design fără DRAM. Utilizatorii care fac upgrade de la SSD-urile principale anterioare vor experimenta viteze de încărcare semnificativ mai mari pentru jocuri și acces rapid la fișiere mari.

Samsung 990 EVO a îmbunătățit eficiența energetică cu până la 70% în comparație cu 970 EVO Plus. În acest fel noul SSD permite o utilizare extinsă pe computere fără grijă pentru durata de viață a bateriei. De asemenea, acceptă Modern Standby. Aceasta este o funcție de pornire/oprire instantanee cu conexiune la internet neîntreruptă și recepție fără întreruperi a notificărilor, chiar și în stări de consum redus.

Eticheta distribuitorului de căldură a lui 990 EVO reglează în mod eficient starea termică a cipului NAND, permițând operațiunilor să ruleze constant la cele mai înalte niveluri, fără a compromite integritatea unității.

Samsung SSD 990 EVO este un SSD (Solid State Drive – unitate cu cipuri) versatil creat pentru a satisface nevoile actuale de calcul și pentru a anticipa cerințele viitoare. Utilizatorii pot experimenta multitasking fără probleme cu un singur SSD care răspunde cerințelor de zi cu zi, cum ar fi jocurile, afacerile și fluxul de lucru creativ.

Suportând atât interfețele PCIe 4.0 x4, cât și PCIe 5.0 x2, Samsung SSD 990 EVO se potrivește nevoilor PC-urilor actuale care acceptă sloturi PCIe 4.0 M.2, în timp ce oferă, de asemenea, compatibilitate, împreună cu control termic și economie de energie pentru interfețele PCIe 5.0 în aplicațiile viitoare. Noul dispozitiv de stocare Samsung vine în opțiuni de capacitate de 1 terabyte (TB) și 2TB.

Asistență software Samsung Magician. Software-ul Samsung Magician prezintă o suită de instrumente de optimizare pentru funcționalitate îmbunătățită pentru toate SSD-urile Samsung, inclusiv 990 EVO. Utilizatorii pot eficientiza procesul de migrare a datelor pentru upgrade-uri SSD fără efort și în siguranță. În plus, Samsung Magician protejează datele valoroase, monitorizează sănătatea unității și notifică actualizările de firmware în timp util.

Samsung SSD 990 EVO este disponibil pentru consumatorii din întreaga lume. Prețul de vânzare sugerat de Samsung este de 124,99$ pentru modelul de 1TB și 209,99$ pentru modelul de 2TB. Ambele modele au o garanție de cinci ani.