Samsung SSD T5 EVO Portable, robust și accesibil cu până la 8 TB

254
Samsung SSD T5 EVO
Sursa foto: via winfuture.de

Cu SSD-ul portabil T5 EVO, Samsung va aduce pe piață un nou SSD mobil, care se adresează jucătorilor, creatorilor de conținut și, desigur, utilizatorilor obișnuiți și ar trebui să aibă mult spațiu de stocare și o carcasă durabilă. Samsung SSD T5 EVO portabil ar trebui să fie disponibil pe piață în următoarele săptămâni.

Samsung SSD T5 EVo este găzduit într-o carcasă care poate rezista cu ușurință la căderi de la înălțimi de până la doi metri. Are un ochi mare dreptunghiular pentru a putea fi agățat la chei sau alte lucru și pentru a facilita transportul. Carcasa este realizată din plastic rezistent. Conexiunea la dispozitivul gazdă se face printr-un cablu USB-C, care este inclus în cutia de livrare.

Samsung SSD T5 EVO compatibil cu Windows, macOS, și Android

Potrivit WinFuture, Samsung SSD T5 EVO Portable este planificat în trei capacități. În acest fel cumpărătorul poate alege între variante cu doi, patru sau chiar opt terabytes de memorie. În funcție de model, prețurile sunt de 189,99, 349,99 și 655,99 dolari în Statele Unite. Transformând în euro aceste prețuri ar însemna ~160, 320 sau 600 de euro, dar nu cunoaștem încă prețurile în euro.

Sursă foto: via SamMobile

Potrivit companiei Samsung, SSD-ul portabil T5 Evo acceptă USB 3.2 Gen1 cu până la 5 Gbps. În acest fel permite rate de transfer de până la 460 MB pe secundă la citire și scriere. Dacă se dorește, datele pot fi stocate și criptate hardware folosind AES cu 256 de biți.

AES Advanced Encryption Standard – Standard Avansat de Criptare, este un algoritm standardizat pentru criptarea simetrică, pe blocuri, folosit astăzi pe scară largă în aplicații. A fost dezvoltat de doi criptografi belgieni, Joan Daemen și Vincent Rijmen.

T5 Evo este compatibil cu sistemele Windows, începând cu din Windows 7, macOS începând cu versiunea 10.10 și dispozitivele Android 5.1 sau mai noi. SSD-ul cântărește 102 grame, măsoară 95 x 40 de milimetri și are o grosime de 17 milimetri. Noul SSD portabil de la Samsung ar trebui să fie disponibil și în Europa în următoarele săptămâni.

Datorită vitezelor relativ scăzute, noul Samsung Portable SSD T5 Evo poate servi în primul rând ca stocare permanentă a datelor. Clienții care au nevoie de rate de transfer mai mari pot folosi Portable SSD T9 Shield din gama Samsung, care a fost lansat cu doar câteva săptămâni în urmă.