Samsung a lansat un SSD ZNS cu tehnologie avansată de gestionare a datelor

341
Samsung a lansat un SSD ZNS cu tehnologie avansata de gestionare a datelor
Sursa Foto: koreaherald.com

Samsung Electronics, cel mai mare furnizor de cipuri de memorie din lume, a lansat ieri noua sa unitate SSD ZNS. Noua memorie Samsung utilizează tehnologia avansată de gestionare a datelor, care oferă o durată de viață mai lungă. Noul SSD ZNS PM1731a pentru întreprinderi dispune de o soluție Zoned Namespace (ZNS) care maximizează capacitatea disponibilă a utilizatorului și susține durata de viață a unui sistem server.

Samsung SSD ZNS PM1731a de 2,5 inch este construit pe cea de-a șasea generație Samsung V-NAND. Noua memorie Samsung va veni în modele de 2 terabyte (TB) și 4TB. De asemenea, acceptă un sistem cu două porturi pentru operațiuni stabile pe server în cazul în care un port se confruntă cu o eroare.

Samsung SSD ZNS o soluție mai durabilă pentru servere

Aceste îmbunătățiri vor permite întreprinderilor să gestioneze aplicații de date mari și inteligență artificială cu o eficiență mult mai mare”. A spus Samsung, potrivit The Korea Herald. SSD-urile tipice stochează datele în același spațiu fără nicio distincție. În acest fel trec periodic printr-un proces pentru a elimina paginile nevalide și inutile de date, care necesită secvențe suplimentare de scriere și citire.

Specificația Zoned Namespace a fost lansată pentru prima dată anul trecut. Această tehnologie permite gruparea datelor pe SSD-uri pe baza frecvenței de utilizare și acces, îmbunătățind astfel performanța, precum și durata de viață a SSD-ului. Astfel, SSD ZNS poate reduce semnificativ cantitatea de operațiuni de rearanjare a datelor, potrivit Samsung. În plus, ZNS permite sistemelor server să ruleze aplicații de date mari și AI mai fiabil și mai eficient.

NVMe (Non-Volatile Memory Express) este o specificație de interfață care permite unui computer să acceseze un dispozitiv de stocare SSD. Dezvoltarea NVMe a început în a doua jumătate a anului 2009 și a fost introdusă la 1 martie 2011.

Acest lucru va face ca unitatea să reziste de până la patru ori mai mult decât SSD-urile NVMe convenționale. În acest fel este o soluție mai ecologică și mai durabilă pentru infrastructura serverelor”, a spus Samsung. Specificația ZNS elimină necesitatea supraprovizionării, care necesită un spațiu de stocare pentru sarcini de fundal, pentru a permite acum utilizatorilor să profite de capacitatea SSD completă.

Samsung a lansat anul acesta și un SSD 980 NVMe este potrivit pentru utilizatorii obișnuiți de PC, jucători și pentru creatorii de conținut. Acest Samsung SSD 980 NVMe fără DRAM a fost lansat în trei configurații de memorie: 250GB, 500GB și 1TB. Samsung a declarat că intenționează să producă în serie noile unități SSD ZNS în a doua jumătate a anului. Data lansării și prețurile exacte nu sunt cunoscute