Acasă Stiri Samsung și Stanford colaborare pentru un ecran OLED de 10.000PPI

Samsung și Stanford colaborare pentru un ecran OLED de 10.000PPI

Toată lumea știe că Samsung este imbatabil în domeniul ecranelor OLED de toate felurile, de la smartphone-uri la televizoare. Dar gigantul tech sud-coreean nu este mulțumit numai cu atât. Samsung Electronics și Universitatea Stanford au anunțat că au dezvoltat un afișaj OLED impresionant de 10.000 pixeli pe inch (PPI). Va fi util pentru dispozitivele care oferă experiențe de vizionare atentă, cum ar fi realitatea virtuală.

Acest nou ecran de 10.000 PPI este mult mai bun decât ceea ce există în prezent pentru căștile VR. Este o evoluție majoră, având în vedere că majoritatea dispozitivelor VR au în prezent ceea ce se numește un efect de „ușă a ecranului” în care este vizibil spațiul dintre pixeli. Conform GizmoChina, acum acest lucru s-a rezolvat cu noul ecran OLED de 10.000PPI.

Afișaj Samsung OLED de 10.000PPI realizat în colaborare cu Stanford University

OLED este denumirea scurtă a diodei emițătoare de lumină organică. Este unul dintre cele mai avansate afișaje de tehnologie disponibile în acest moment pe piață. Este utilizat în mai multe dispozitive electronice pentru consumatori, inclusiv smartphone-uri, televizoare, camere digitale, etc. Samsung Display este cel mai mare producător de ecrane OLED din lume.

Pentru a compara noul ecran Samsung OLED de 10.000PPI, majoritatea smartphone-urilor lansate în aceste zile, inclusiv cele premium, oferă o densitate de pixeli cuprinsă între 400 și 500 PPI. Acest lucru reprezintă mai puțin de un procent din ceea ce Samsung Electronics și Stanford University au dezvoltat.

Stanford University este o universitate din California, SUA, fondată de Leland Stanford în memoria fiului său, Leland Stanford Junior. Este a doua cea mai performantă universitate din lume. Are 85 de laureați Nobel și 28 de laureați ai Premiului Turing.

În ceea ce privește tehnologia, această nouă tehnologie OLED folosește filme pentru a emite lumină albă între straturile reflectante. Sunt două astfel de straturi, unul argintiu și altul realizat din metal reflectorizant cu ondulații de dimensiuni nano. Acest lucru permite culorilor specifice să rezoneze prin pixeli și astfel permite o densitate de pixeli mult mai mare decât OLED-urile RGB de pe telefoane.

În cadrul testelor de laborator, cercetătorii susțin că au produs cu succes pixeli miniaturali. Aceștia prezintă o puritate a culorii mai mare și o creștere dublă a eficienței luminiscenței în comparație cu OLED-urile clasice.

Stiri

Samsung a rămas pe primul loc în cota de piață în Europa în 2020

2020 a fost un an greu pentru piața europeană a smartphone-urilor deși cifrele vânzărilor s-au recuperat aproape în totalitate până la sfârșitul...

Galaxy S22 cu o cameră selfie in-display și una principală de 200MP

Samsung a lansat anul acesta în ianuarie o noul serie emblematică de excepție: Samsung Galaxy S21. A fost și este întoarsă pe...

Samsung Galaxy M42 vine în Europa în mai multe culori

Au trecut câteva luni de când am scris că Samsung dezvoltă un smartphone Galaxy M42. De atunci nu s-a mai știut prea...

Samsung aduce o altă caracteristică emblematică la Galaxy A52

Luna trecută am scris că Galaxy A52 va veni cu un ecran Super AMOLED cu rata de 90Hz / 120Hz. De asemenea,...

Samsung lucrează la următorul procesor Exynos mid-range

Samsung lucrează la un nou sistem pe chip (procesor) cu numărul de model S5E5515. Nu este clar încă sub ce nume va...

Galaxy Tab S7 Lite testată pe Geekbench cu Snapdragon 750G

Tableta Samsung Galaxy Tab S7 Lite este posibil să apară mai devreme decât ne așteptam în acest an. Dacă sunteți în căutarea...

Galaxy Xcover 5, confirmat cu dual-SIM aproape de lansare

Următorul telefon robust Samsung pentru 2021 este cu un pas mai aproape de a ajunge pe rafturi. Noul smartphone Samsung Galaxy Xcover...