Samsung va lansa serviciul de streaming de jocuri în cloud în scurt timp

232
Streaming de jocuri Samsung Game launcher cloud
Sursă foto: Theverge

Se pare că Samsung va lansa în mod oficial serviciul de streaming de jocuri în cloud în cadrul Game Launcher pe telefoanele Galaxy. Acest lucru se va întâmpla la conferința sa pentru dezvoltatori săptămâna aceasta – Samsung Developer Conference 2023. Samsung Developer Conference 2023 (SDC23) va avea loc la Moscone Center în San Francisco pe 5 octombrie.

Noul serviciu de streaming de jocuri în cloud se află în program beta de câteva luni. Serviciul este destinat jocurilor mobile, spre deosebire de celelalte din cloud, care oferă în general jocuri pentru PC și consolă. Cu toate acestea, probabil că acest serviciu va fi bazat pe abonament și compania va solicita utilizatorilor să plătească o sumă lunară pentru a-l folosi. Potrivit TheVerge, proprietarii de smartphone-uri Galaxy vor putea să joace de la distanță fără să aibă descărcate jocurile pe telefoane.

Contextul pentru toate acestea este că Samsung are un an mai slab din punct de vedere financiar. Vânzările de smartphone-uri încetinesc și compania este în căutarea creșterii fluxurilor de venituri provenite din hardware-ul pe care îl are deja în mâinile oamenilor.

Serviciul Samsung de streaming de jocuri în cloud aproape de lansare

„90% dintre persoanele care și-au exprimat interesul pentru conținutul unui editor de jocuri nu intră niciodată în joc. Credem că streaming-ul în cloud poate face ceva pentru editorii de jocuri mobile scăpând de descărcare și instalare și de vizitarea App Store.” A spus Jong Hyuk Woo, vicepreședinte și șeful Galaxy Store la Samsung Electronics.

Dezavantajul este că trebuie să existe o conexiune la internet activă pentru a vă bucura de cele mai recente jocuri. Mai trebuie să amintim și de întârzierea notabilă a introducerii atunci când jucați jocuri pe cloud, mai degrabă decât folosind hardware-ul dedicat.

Cloud computing este un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicații, acces la informații și stocare de date, fără ca utilizatorul să aibă nevoie să cunoască amplasarea și configurația fizică a sistemelor care furnizează aceste servicii.

Pentru moment, doar dispozitivele Galaxy de top, cele echipate cu Snapdragon 8 Gen 2, vor putea folosit acest serviciu. Deci, în loc să lanseze jocuri care vor fi disponibile pentru câteva milioane, Samsung va culege beneficii de la miliarde. Acest model de afaceri are avantaje și dezavantaje. Cel mai mare câștig pentru Samsung fiind că generează mai multe venituri dacă platforma de jocuri în cloud este accesibilă tuturor care dețin un smartphone Galaxy.

Samsung are aplicația Gaming Hub de difuzare a jocurilor pentru televizoarele sale inteligente. Dar, Samsung Gaming Hub reunește și alte servicii de streaming, cum ar fi Amazon Luna și Nvidia GeForce Now. În schimb, Samsung Game Launcher este pentru telefoane și pare a fi un nou serviciu autonom de jocuri în cloud. Este în regulă și aceste nume nu va deruta pe nimeni, iar acest ecosistem are sens.