Samsung T5 EVO Portable SSD cu o capacitate de 8 TB lansat

304
Samsung T5 EVO
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Am scris recent că Samsung are în pregătire un SSD portabil de mare capacitate care oferă viteze de transfer de până la 3,8 ori mai mari decât cele ale HDD-ului extern și protejează datele de pe el de căderi de până la doi metri. Acum Samsung T5 EVO Portable SSD, cu o capacitate de până la 8 TB a fost lansat oficial de Samsung.

Pe lângă capacitatea sa, Samsung T5 EVO Portable oferă viteze ultrarapide într-un design compact și durabil, ca soluție SSD (Solid-State Drive) versatilă de ultimă oră. Capacitatea de până la 8 terabytes (TB), care este cea mai mare dimensiune de capacitate oferită în prezent de SSD-urile portabile disponibile pe piață.

„Pentru consumatorii care caută înlocuitori pentru hard disk-urile tradiționale (HDD), Samsung T5 EVO Portable este o opțiune de stocare externă nouă și inovatoare”. A declarat Hangu Sohn, vicepreședinte al echipei Memory Brand Product Biz de la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „T5 EVO este construit pentru a satisface nevoile unei game largi de consumatori cu stiluri de viață diverse. Capacitatea de până la 8TB și vitezele rapide sunt potrivite pentru utilizatorii care doresc să stocheze și să acceseze date.”

Bazat pe USB 3.2 Gen 1, Samsung T5 EVO Portable transferă date de până la 3,8 ori mai rapid decât HDD-urile externe. În același timp, oferă performanțe maxime prin viteze secvențiale de citire și scriere de până la 460 de megaocteți pe secundă (MB/s), facilitând transferul fișierelor mari.

Conceptul de design al lui T5 EVO este „Compact și ușor ergonomic”. SSD-ul portabil este conceput pentru a oferi o nouă experiență cu un design ergonomic care se abate de la dimensiunea unei cărți de vizită pentru prima dată, păstrând în același timp caracteristici compacte și ușoare. Măsoară 95 mm în lățime, 40 mm în lungime și 17 mm în grosime. Asta înseamnă că consumatorii pot avea un dispozitiv portabil de stocare de 8 TB care poate fi ținut într-o mână. Această combinație de dimensiuni compacte și memorie mare oferă utilizatorilor viteze mai mari, capacitate echivalentă și un corp mai mic și mai ușor, în comparație cu un HDD extern. La 102 grame, greutatea atent proiectată a produsului creează un sentiment de încredere și în robustețea acestuia.

Samsung T5 EVO Portable SSD are un corp negru și un inel gri titan. În acest fel oferă o senzație premium și elegantă, are culori care se îmbină în mod natural atunci când este plasat cu alte dispozitive gazdă de culoare gri. SSD-ul poate fi prins cu ușurință de orice geantă sau bagaj datorită designului său inel metalic. În plus, corpul metalic și suprafața cauciucată oferă o protecție suplimentară împotriva șocurilor externe, inclusiv căderi de la doi metri.

Chiar și cu designul său convenabil, Samsung T5 EVO Portable nu compromite capacitatea. Cu capabilități de stocare de 8TB de date, SSD-ul poate găzdui fișiere mari, videoclipuri de înaltă rezoluție, fotografii și jocuri. Este foarte potrivit pentru muncă și joacă. Un T5 EVO de 8TB poate stoca peste 2 milioane de fotografii de 3,5 megabiți (MB), 1,8 milioane de fișiere muzicale de 4MB sau 3.500 de videoclipuri de 2GB.

Noul SSD Samsung portabil acordă prioritate siguranței prin tehnologia de protecție termică și securitatea cu criptarea datelor hardware. Tehnologia Samsung Dynamic Thermal Guard protejează împotriva supraîncălzirii și menține temperaturile optime de funcționare, în conformitate cu standardul internațional de siguranță IEC 62368-1. Mai mult decât atât, SSD-ul portabil acceptă criptarea datelor hardware pe 256 de biți Advanced Encryption Standard (AES). Astfel oferă utilizatorilor siguranță și încredere atunci când stochează datele.

Noul SSD Samsung este compatibil cu o gamă largă de sisteme de operare și dispozitive gazdă. De exemplu, macOS, Windows, smartphone-uri/tablete și console de jocuri. T5 EVO include, de asemenea, software-ul Samsung Magician. Acesta oferă un set cuprinzător de funcții de gestionare a unității, inclusiv verificarea în timp real a stării unității, caracteristica de verificare a autentificării autentice, benchmark de performanță și actualizări de firmware.

Samsung T5 EVO Portable este disponibil în capacități de 2TB, 4TB și 8TB și vine cu un cablu USB Type-C-to-C. SSD-ul are o garanție limitată de trei ani. Mai multe informații despre garanție găsiți pe https://semiconductor.samsung.com/consumer-storage/support/warranty. Prețurile de vânzare cu amănuntul sugerate sunt de 189,99$ pentru 2TB, 349,99 USD pentru 4TB și 649,99$ pentru 8TB. T5 EVO este deja disponibil în întreaga lume. Pentru mai multe informații, vizitați  https://samsung.com/portable-ssd.