Samsung a anunțat că tehnologia de 5nm este gata pentru producție

1750

În această săptămână, Samsung Electronics a anunțat că tehnologia de 5 nanometri (nm) bazată pe EUV este pregătită pentru producție. Este o realizare remarcabilă și dovedește capacitatea companiei Samsung în acest domeniu. Dovedește, de asemenea cât de departe au ajuns inovațiile din industria semiconductoarelor și oferă o privire asupra evoluțiilor care vor influența industria de mâine.

Odată cu finalizarea procesului de 5nm EUV, Samsung a declarat, de asemenea, că va începe să livreze chips-uri fabricate cu procesului de 7nm. Samsung are ca scop începerea producției în masă a produselor de 6nm în cursul anului.

Procesul de 5nm este disponibil la doar șase luni de la prezentarea, în octombrie anul trecut, a primei aplicații comerciale a EUV în procesul de 7nm. Comparativ cu procesul de 7nm bazat pe  EUV, noul proces de 5nm va face procesoare cu 25% mai mici și 20% mai eficiente din punct de vedere energetic.

Samsung își extinde capacitățile de producție de 5 nm

Tehnologia 5nm EUV permite proiectarea și fabricarea unor circuite integrate sofisticate necesare aplicațiilor pentru inteligența artificială, computere de înaltă performanță, sistemele auto și soluțiile 5G. Samsung 5nm este următorul pas în evoluția EUV. Semiconductorii fabricați cu tehnologia de 5nm bazată pe EUV vor fi mai eficienți energetic și îmbunătățirea performanței cu 10% față de cei produși cu tehnologia de 7nm. De asemenea, vor fi în mare măsură compatibili cu designul existent de 7nm.

Gyeonggi este provincia cea mai populată din Coreea de Sud. Numele său, Gyeonggi înseamnă „zona din jurul capitalei”. Capitala provinciei este Suwon. Seul – cel mai mare oraș și capitala Coreei de Sud – se află în inima provinciei.

Tehnologiile cu procesul tehnologice bazat pe EUV se fabrică în prezent pe linia S3 din Hwaseong, provincia Gyeonggi. Acesta își va extinde capacitatea cu o nouă linie EUV, care se așteaptă să fie finalizată în a doua jumătate a acestui an și va începe producția de la anul viitor.

Aceast progres tehnologic și beneficiile lui economice sunt în mare măsură în concordanță cu tradiția din industria semiconductorilor, cu tehnologii precum 5G, AI, Connected & Automotive, Robotică etc. Toate conduc la o nouă revoluție industrială, concomitent cu reducerea costurilor.

La finalizarea cu succes a dezvoltării tehnologiei 5nm, ne-am dovedit capacitățile bazate pe EUV”. A declarat Charlie Bae, vicepreședinte executiv al Samsung Foundry Business, potrivit SamsungNews. „Ca răspuns la creșterea cererii clienților pentru tehnologii avansate, pentru a diferentia produsele lor de generatie viitoare, ne continuam angajamentul de a accelera producția tehnologiilor bazate pe EUV”. „Aducerea EUV în producție a fost un proces lung, provocator. A fost nevoie de o investiție substanțială ca timp, a bani și a resurse umane. Chiar dacă în timp au fost momente de îndoială ne-am urmărit țelul„.