Samsung face televizoarele mai accesibile pentru persoanele cu deficiențe

764
Extinderea accesibilitatii la televizoarele Samsung pentru persoanele cu deficiente
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Un televizor este un portal care ne poate conecta la toată lumea. Pe măsură ce cantitatea de conținut continuă să crească, gama de divertisment accesată prin intermediul televizoarelor se extinde. Cu toate acestea, în ciuda acestor inovații, sunt persoane care pot accesa mai greu aceste programe. Este vorba despre cei cu deficiențe de auz, surzi, persoane cu vedere slabă și nevăzători. Accesarea funcțiilor TV de bază, cum ar fi comenzile de sunet și setările ecranului, se poate dovedi provocatoare pentru ei. Samsung este atent și la aceste persoane.

După cum a dezvăluit Samsung la evenimentul său First Look 2021, gama TV 2021 a companiei va valorifica ultimele progrese tehnologice pentru a permite persoanelor cu deficiențe să se bucure de toate experiențele TV. Acest lucru va fi realizat cu ajutorul noilor caracteristici de accesibilitate premiate la CES 2021. Au primit premiul Best of Innovation, Caption Moving, Sign Language Zoom, Multi-Output Audio și Voice Guide. În viitor, Samsung va continua să dezvolte noi funcții bazate pe AI pentru a face televizoarele Samsung și mai accesibile.

Samsung Newsroom a analizat suita de funcții de accesibilitate oferite de televizoarele Samsung, precum și angajamentul companiei față de noua sa viziune „Screens for All – Ecrane pentru toți”, care contribuie la asigurarea faptului că toată lumea se poate bucura de televizoarele lor.

Aplicația SeeColors pe televizoarele Samsung

Capacitatea televizoarelor Samsung de a reproduce culoarea realistă se îmbunătățește constant. Totuși acest lucru nu este la fel de evident pentru cei care suferă de deficiență de vedere a culorii (CVD). Aplicația Samsung SeeColors face ajustări de culoare pentru a-i ajuta pe cei cu CVD și a-i ajuta să se bucure de o experiență de vizionare mai bună cu multe culori optimizate.

CVD – Color vision deficiency este capacitatea scăzută de a vedea culoarea sau diferențele de culoare. La persoanele cu origini din nordul Europei, până la 8% dintre bărbați și 0,4% dintre femei prezintă această deficiență CVD!

Utilizând aplicația de pe televizor, utilizatorii își pot identifica tipul și nivelul CVD. Pot, de asemenea, recalibra direct setările ecranului pe baza rezultatelor. Aplicația SeeColors este disponibilă pentru descărcare din aplicații, magazinul de aplicații Samsung Smart TV. Samsung atenționează că această aplicație nu este destinată pentru diagnosticarea bolii sau a altor afecțiuni. Nu este destinată nici pentru vindecarea, atenuarea, tratamentul sau prevenirea bolilor sau a problemelor medicale. Aceste informații găsite sunt puse la dispoziție pentru confortul privitorului și nu ar trebui să fie tratate ca sfaturi medicale.

Inversia culorilor: pentru vizualizare confortabilă fără orbire

Este dificil pentru persoanele cu vedere redusă să perceapă clar culorile. În special, textul negru pe un fundal alb poate provoca strălucire persoanelor cu vedere scăzută care sunt sensibile la lumină. Faptul că ochii lor se obosesc ușor împiedică, de asemenea, vizionarea confortabilă a diferitelor emisiuni la televizor.

În acest caz, funcția de inversare a culorii se poate dovedi utilă. Inversarea culorilor meniului astfel încât textul să fie alb și fundalul negru crește percepția vizuală și ameliorează oboseala ochilor. În timp ce inversați culorile meniurilor TV pentru a le facilita navigarea, această caracteristică lasă culorile conținutului real să fie afișate la fel pentru a satisface cel mai bine nevoile utilizatorilor cu viziune redusă.

Funcțiile sunt, de asemenea, disponibile pentru a ajuta persoanele cu daltonism complet. Acestea includ GrayScale, care poate converti imaginile color în alb-negru. Între timp, funcția Focus Enlarge permite utilizatorilor să mărească textul și detalii mai mici pe interfețe precum Smart Hub.

Descriere audio (video): pentru a vă bucura mai bine de scene interesante

Filmele de acțiune spectaculoase și meciurile sportive interesante pot ține spectatorii în priză permanent. Cu toate acestea, cei orbi se limitează adesea la aprecierea performanțelor actorilor și a faptelor fizice ale sportivilor doar prin simțul auzului. În aceste circumstanțe, informațiile pe care acești utilizatori le iau prin intermediul efectelor sonore și dialogului vor fi limitate.

Audio (Video) Description este o caracteristică care oferă descrieri verbale ale situațiilor și setărilor afișate pe ecran, pe lângă dialog sau comentariu. Astfel ajută spectatorii nevăzători să se bucure mai complet de conținutul urmărit. De asemenea, primesc explicații despre factori greu de surprins doar auditiv, cum ar fi îmbrăcămintea personajelor și limbajul corpului.

Learn TV Remote: pentru ușurință în utilizare

O telecomandă este un instrument la îndemână care vă permite să controlați canalele, volumul și setările TV din palma mâinii. Știm cu toți că o telecomandă face vizionarea emisiunilor mult mai convenabilă. Cu toate acestea, este dificil pentru cei orbi să știe ce face fiecare buton. Astfel este nevoie de mult timp pentru ca aceștia să învețe butoanele și să se obișnuiască telecomanda.

Learn TV Remote este o funcție care îi ajută pe utilizatorii nevăzători să se obișnuiască cu locația și funcția fiecărui buton prin practici repetate. Dacă apăsați un buton de pe telecomandă în timp ce modul este activat, numele și funcția butonului vor fi explicate audio. Pentru a readuce telecomanda la funcționalitatea obișnuită, apăsați de două ori butonul „înapoi” pentru a dezactiva modul de învățare.

Ghid vocal: pentru a naviga mai bine canalele și a controla volumul

Când telespectatorii doresc să surprindă un episod dintr-o emisiune TV care le place, în general își pornesc televizorul și navighează la canalul corect, uitându-se la numărul sau numele canalului. Cu toate acestea, când pornește televizorul pentru prima dată, este dificil pentru cei care sunt orbi să știe pe ce canal sunt, precum și la ce nivel este setat volumul.

Spunându-vă pe ce canal este televizorul dvs. și la ce nivel de volum este setat, funcția Ghid vocal elimină necesitatea de a apăsa butoanele de pe telecomandă de mai multe ori pentru a naviga la canalul și setările de volum dorite. Funcția îmbunătățește în plus confortul oferind informații despre programul care este difuzat în prezent, precum și despre programul TV viitor.

Când țineți apăsat butonul de mutare de pe telecomandă pentru televizorul Samsung mai mult de două secunde, veți fi direcționat către un meniu unde puteți personaliza o varietate de setări de accesibilitate. În acest meniu, veți putea selecta cele mai potrivite caracteristici de accesibilitate pentru dvs. sau membrii familiei. Acest meniu este însoțit de un ghid vocal care permite oricărui utilizator să îl navigheze fără dificultate.

Eforturi de accesibilitate continuă bazate pe feedback-ul utilizatorului

Pe baza convingerii sale că este necesară o înțelegere exactă a condițiilor de deficiență vizuală pentru a dezvolta caracteristici de accesibilitate adecvate, Samsung a colectat feedback de la utilizatori pentru a crea televizoare care sunt convenabile și pentru persoanele cu vedere slabă și pentru cei orbi.

În acest scop, Samsung lucrează cu Institutul Național Regal pentru Persoanele Nevăzătoare (RNIB) din Marea Britanie din 2013. În acest fel gigantul tech se asigură că produsele sale sunt echipate cu caracteristici adecvate pentru a oferi accesibilitate tuturor consumatorilor. Datorită eforturilor sale continue, compania a primit „acreditarea încercată și testată” de RNIB pentru televizoarele inteligente din 2020. A fost pentru prima data când această acreditare a fost acordată în industria TV.