Samsung are deja un televizor cu alimentare wireless

655
Sursa Foto: Yonhap

Samsung, principalul producător de electronice din Coreea și unul din cei mai mari din lume, a dezvoltat un televizor wireless. Informația vine direct de la un director executiv Samsung. Acest televizor nu va fi prezentat în cadrul Consumer Electronics Show de la Las Vegas. Han Jong-hee, președintele Visual Display la Samsung, a declarat că gigantul tech a dezvoltat un televizor care nu necesită un cablu de alimentare de la priză.

Anul trecut, Samsung a depus un brevet pentru un design de televizor care este complet fără fir. Este o tehnologie de alimentare fără fir, similară cu cea utilizată în prezent pe mai multe smartphone-uri Samsung.

Televizorul wireless poate fi alimentat doar de la o distanță de doi metri

Am dezvoltat unul televizor fără fir„. A spus Han reporterilor după evenimentul Samsung TV First Look, din Las Vegas, Nevada, înaintea deschiderii CES 2020. „Dar pentru a arăta acel produs aici, trebuie să facem și unele îmbunătățiri„. Având în vedere tehnologia actuală a companiei, Han a spus că poate transfera alimentarea fără fir la aproximativ doi metri. Dar, acest lucru nu va fi suficient pentru a alimenta televizorul, ținând cont de structura pereților și a altor setări ale dispozitivului.

Transferul de energie wireless are în prezent o eficiență slabă a puterii pentru a porni televizorul„, a spus Han, conform agenției de presă Yonhap. „Dacă lansăm produsul astăzi, consumatorii trebuie să găsească propriile lor modalități de a rezolva problema de energie”.

Termenul wireless a fost folosit inițial în 1890 pentru prima tehnologie de transmisie și recepție radio. Apoi s-a trecut la termenul radio. Termenul a reînviat în anii 1980 1990 pentru a distinge dispozitivele care comunică fără fir de cele care necesită fire sau cabluri.

Totuși, Han a promis că Samsung va lucra pentru a lansa un televizor cu adevărat wireless în viitorul apropiat. „Ceea ce vrem să vedem în viitor este să scăpăm de cablurile de curent„. A spus Han Jong-hee. „Pentru a face acest lucru, trebuie să depunem mai multe eforturi pentru a dezvolta tehnologii conexe.”

Tot la evenimentul Samsung TV First Look, Han a prezentat și o viziune despre „Screens Everywhere – Ecrane pretutindeni”, el vede acest lucru ca un „sens nou” prin formă și funcție.

Transformând pereții și ferestrele în ecrane, vom sfida limitele spațiului convențional. Aceasta este epoca Screens Everywhere” a mai spus Han. Și a continuat „am dori să creem locul în care casele noastre se adaptează nevoilor noastre în schimbare și să adăugăm și mai multă valoare vieții”.