Samsung și Tesla acord de jumătate de miliard USD pentru Cybertruck

390
Samsung si Tesla acord de jumatate de miliard USD pentru Cybertruck
Sursa Foto: Tesla.com

Se pare că viitorii proprietari ai autoturismelor Tesla Cybertruck vor avea „oglinzile” retrovizoare alimentate de Samsung Electro-Mechanics. Această din urmă companie a încheiat recent un acord cu Tesla în valoare de 436 milioane de dolari. Ca urmare a acestui lucru, Samsung va furniza celui mai mare producător de vehicule electrice din SUA modulele sale de cameră.

Informația provine din mai multe surse sud-coreene care susțin că modulele camerei Samsung vor fi utilizate de cel mai recent vehicul electric Tesla care a fost dezvăluit în noiembrie 2019, adică Tesla Cybertruck. Prototipul prezentat nu a fost echipat cu oglinzi retrovizoare convenționale, a folosit camere conectate la afișajele tabloului de bord.

Tesla Cybertruck va folosi camere Samsung

Modelul de Tesla Cybertruck care va fi produs nu ar trebui să fie diferit de prototipul original. Astfel mai multe informații din Coreea de Sud, via SamMobile, confirmă în continuare că Tesla Cybertruck nu va avea oglinzi retrovizoare. Sunt informații că noul far PixCell LED dezvoltat de Samsung va fi folosit și el de Tesla pentru viitorul său EV.

Că Samsung și Tesla colaborează de mai mult timp nu este ceva nou. Cele două companii au format un parteneriat și pentru livrarea de tehnologii EV cu peste cinci ani în urmă. Gigantul tech coreean a mai furnizat companiei Tesla și alte componente auto, inclusiv baterii electrice și cipuri.

AWD- all-wheel drive vehicle sau vehicul cu tracțiune integrală. AWD a fost mult timp folosit exclusiv pentru vehiculele off-road. În 1900, Ferdinand Porsche a prezentat un vehiculul electric cu tracțiune integrală cunoscut sub numele de Lohner-Porsche.

Modelul Tesla Cybertruck AWD a fost inițial planificat să intre în producție mai târziu în acest an. Același model RWD (tracțiune spate) urmând să fie lansat la sfârșitul anului 2022. Au existat zvonuri despre o posibilă întârziere, dar momentan nu sunt informații sigure, conform SamMobile. Indiferent când Cybertruck va fi pus în vânzare va folosi tehnologiile Samsung pentru funcții inteligente.