Samsung a început să testeze Galaxy S9 cu Android 9.0 Pie

3035

Samsung a început să testeze Android 9.0 Pie pe Galaxy S9. Acest lucru este evident din informațiile din baza de date a testului de referință GFXBench. Aici Galaxy S9+ apare cu noua versiune a sistemului de operare Google. Era de așteptat acest pas făcut de compania sud-coreeană.

Testele de referință nu sunt întotdeauna un indicator bun pentru un producător de telefoane. Deși multe criterii de referință sunt destul de ușor de înșelat, platforma etalon de referință GFXBench s-a dovedit a fi fiabilă – cu condiția ca datele publicate să fie cele corecte. Samsung Galaxy S9 a ajuns să fie testat pe GFXBench și avem primele rezultate ale acestui smartphone cu noul sistem de operare Android 9.0 Pie.

În baza de date a GFXBench a apărut un necunoscut Galaxy S9+ cu numărul de model SM-G965F, care rulează Android 9.0 Pie și apare cu indicația „INVALID Android Samsung-ss Edition„. Acest lucru înseamnă adesea un dispozitiv Samsung care rulează un firmware oficial, excluzând ideea că acesta ar putea fi un dispozitiv personalizat.

În cazul în care listarea este într-adevăr reală, vedem aici o primă bucată de Android 9.0 Pie pe Galaxy S9. Acest lucru confirmă faptul că, în spatele scenei, într-adevăr se lucrează la actualizarea pentru Galaxy S9 și S9+ încă din acest an. Presupunem că, de asemenea și la Galaxy Note 9. Desigur, nu este surprinzător. Poate ar fi fost ciudat dacă Samsung nu lucra la noul software. Producătorul sud-coreean nu a spus nimic până acum despre planurile lui privind „Android Pie”.

Din 2009 Google numește versiunile sistemului de operare cu nume de dulciuri. Android Pie este ultimul venit în această lume a dulciurilor Google. Cupcake, Donut, Éclair, Ice Cream, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat și Oreo mai sunt pe această listă. Au mai candidat la un loc în cofetăria Google, Nutella și Nut Brittle.

Când va veni actualizarea? Anul trecut, prima confirmare a dezvoltării lui Android 8.0 Oreo pentru Samsung Galaxy S8 a apărut la începutul lunii septembrie. Această apariție nu este deci foarte devreme. Din păcate, nu putem deduce din aceasta că actualizarea Android Pie pentru Galaxy S9 se va lansa mai devreme decât actualizarea Oreo pentru Galaxy S8 la începutul acestui an. Este posibil ca Project Treble, aflat din cutie pe Galaxy S9, să poată juca un rol pozitiv aici, dar de acest lucru nu suntem siguri în acest moment.

În orice caz, Galaxy S9 și S9+ sunt primele telefoane pilot Samsung care au fost livrate cu Android 8.0 Oreo, prin urmare, au Project Treble. Ca o reamintire, Project Treble își propune să accelereze actualizările unor noi software Android pe telefoanele non-Google. Samsung ar putea să ne facă o surpriză și să actualizeze pe Galaxy S9 și S9+ la Android 9.0 Pie în următoarele trei luni, pentru că prin Treble Project lucrurile sunt promițătoare.

Android 9.0 P aduce inovații substanțiale sistemului de operare Android. Acest lucru vă permite să efectuați mai multe acțiuni cu gesturi, aplicațiile sunt supuse unui regim de confidențialitate mai strict și consumul de energie trebuie să fie mai redus. Cum toate acestea se vor regăsi pe telefoanele Samsung Galaxy, vom vedea.

Puteți vedea articolul nostru din iLoveSamsung despre ce smartphone-uri și tablete Samsung sunt prevăzute să fie actualizate cu Android 9.0 Pie în viitorul apropiat.

SURSĂGalaxyClub