Samsung The Frame de 85 inch lansat în Coreea de Sud

472
Samsung The Frame de 85 inch lansat in Coreea de Sud
Sursa Foto: via hdblog.it

Samsung a lansat modelul de 85 inch (215,9 centimetri) al seriei Samsung The Frame 2021 în Coreea de Sud. Modelul extra-mare se adaugă la variantele de 43, 50, 55, 65 și 75 de inch. Un model The Frame de 32 inch (81,28 centimetri) este așteptat în curând și în Europa.

Cadrul (The Frame) de 85 inch, cel mai mare model din serie, este deocamdată lansat doar în Coreea de Sud. Față de celelalte modele mai mici nu prezintă diferențe în ceea ce privește funcționalitatea. Prin urmare, vorbim despre televizoarele QLED, adică LCD-urile combinate cu tehnologia Quantum Dot. Astfel avem parte de culori mai pure și pentru a acoperi mai bine spațiile de culoare mai mari. Samsung The Frame a fost anunțat anterior și abia acum a fost lansat la vânzare, momentan doar în Coreea.

Samsung The Frame de 85 inch – cel mai mare model din serie

Procesorul aflat pe Samsung The Frame este unul cuantic 4K echipat cu inteligență artificială. Evident, nu lipsește suportul HDR în HDR10, HDR10+ cu metadate dinamice și formate HLG. Acest model ar trebui să ofere aceleași caracteristici ca alte variante The Frame 2021 (cu excepția celor 43 și 50 inch care au ceva mai puține) și în ceea ce privește HDMI 2.1.

Fișa tehnică de pe site-ul Samsung confirmă prezența Auto Mode cu latență scăzută, rată de reîmprospătare variabilă sub formă HDMI VRR, AMD FreeSync Premium Pro și eARC. Echipamentul trebuie să includă și capacitatea de a afișa semnale Ultra HD de până la 100/120 Hz (HFR – high frame rate).

Platforma Smart TV este formată din sistemul de operare Tizen QS, conform HDBlog. Există la bord și Art Store, magazinul de artă Samsung care vă permite să cumpărați replici ale multor opere de artă celebre pentru a le vizualiza pe ecran și a transforma televizorul într-un fel de tablou digital.

HDBlog este un site italian fondat în 2008, este cel mai bun site tehnic din Italia. Este scris de profesioniști specializați în tehnologii de ultimă oră. Abordează telefoane mobile, aparate foto, software, televizoare și electronice de consum.

Secțiunea audio este formată din două difuzoare de 40W. Datorită Q-Symphony, puteți combina o bară de sunet compatibilă pentru a crea o sinergie cu difuzoarele integrate și pentru a îmbunătăți performanța sunetului. Completarea prezentării generale este Object Tracking Sound Lite (OTS Lite). Aceasta este o funcție care analizează sursa de intrare și re-procesează sunetul pentru a recrea o expansiune „tridimensională” virtualizată.