Samsung The Frame primește certificarea ArtfulColor de la Pantone

201
The Frame Pantone ArtfulColor Certification for Color Fidelity
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că ediția sa din 2024 a televizorului The Frame a primit certificarea Pantone Validated ArtfulColor. Compania Pantone este o autoritate renumită la nivel mondial în domeniul standardelor de culoare. Samsung The Frame (2024) reproduce fidelitatea culorii cu ajutorul tehnologiei de culoare adaptivă pentru afișarea optimă a lucrărilor de artă în iluminarea camerei înconjurătoare.

Această certificare evidențiază tehnologia avansată de culoare adaptivă a The Frame, care asigură o capacitate excepțională de reproducere a culorilor. Certificarea ArtfulColor atestă că The Frame îndeplinește standardele riguroase Pantone pentru o culoare autentică, potrivit SamsungNewsroom. Acest nivel este aproape imposibil de distins pentru ochiul uman în condiții standard de iluminare.

Pantone Validated ArtfulColor evaluează dacă afișajele pot simula cu fidelitate o gamă de carduri fizice Pantone Color și carduri de culoare Pantone SkinTone sub standardul CIE 2 D65. Acest standard prezintă o iluminare care este mai mult sau mai puțin echivalentă cu cea a luminii medii de amiază în vest sau nord în Europa.

Televizorul Samsung The Frame (2024) este primul afișaj din lume din industrie care a primit această strictă certificare. Acest lucru arată încă o dată angajamentul Samsung pentru fidelitatea culorilor pe televizoarele sale. Înainte de certificarea Pantone ArtfulColor Televizoarele Samsung QLED au primit în 2022 certificarea Pantone Validated. Pantone este un brand renumit în industria globală a culorilor.

Pantone este o companie americană fondată în 1962 și are sediul în Carlstadt, New Jersey, SUA. Compania are sistemul de culoare Pantone Matching System (PMS), utilizat într-o varietate de industrii din toate domeniile, inclusiv afișaje.

Din punct de vedere vizual, putem confirma, calitatea reală a culorilor și a tonurilor de piele afișate în comparație cu mostre fizice, așa cum a observat echipa noastră tehnică în timpul procesului de evaluare. Aceasta este o capacitate cu adevărat unică, cu valoare adăugată, a Samsung The Frame pe care am testat-o.” A declarat Iain Pike, Senior Global Director of Product and Licensing la Pantone.

Modul Art al televizorului The Frame este conceput special pentru a expune lucrări de artă și fotografii cu culori reale în condiții de iluminare standard, cum ar fi casele sau galeriile. Oferă spectatorilor o experiență captivantă și autentică de vizionare a artei. Televizorul ajusteajă inteligent luminozitatea și nuanțele pentru a optimiza imaginea în funcție condițiile de iluminare ambientală. Televizorul are un afișaj mat care reduce semnificativ strălucirea și reflexiile. În acest fel utilizatorii pot vedea în condiții ideale peste 2.300 de lucrări de artă de la Samsung Art Store.