Samsung Tizen OS își extinde prezența globală cu noi parteneriate

184
Samsung Tizen OS
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat ieri un parteneriat cu mai multe companii producătoare de televizoare pentru sistemul de operare Samsung Tizen OS. Este vorba despre Atmaca, HKC și Tempo –  o colaborare care va permite modelelor de televizoare inteligente non-Samsung să utilizeze Tizen OS pentru prima dată. Noile televizoare inteligente alimentate de Tizen de la primii parteneri licențiați de Samsung vor fi disponibile în 2022.

Televizoare noi de la Bauhn, Linsar, Sunny, Vispera și alte mărci vor fi disponibile în Australia, Italia, Noua Zeelandă, Spania, Turcia și Regatul Unit în acest an. Televizoare Akai, Bauhn, Linsar, cu Tizen sunt deja disponibile în Australia. Alte mărci vor fi disponibile mai târziu în Q4 2022. Astfel mai mulți utilizatori vor putea să se bucure de o experiență de televiziune inteligentă premium, activată de Tizen. Samsung Tizen OS este un sistem de operare open source pentru televizoarele inteligente Samsung, potrivit Samsung Newsroom.

Noile televizoare inteligente alimentate de Tizen urmează anunțul programului de licențiere a platformei TV Tizen de la Samsung SDC 2021. Programul de licențiere permite altor mărci de televizoare să profite de Samsung Tizen OS, care oferă funcții inteligente de vârf, instrumente de descoperire a conținutului, aplicații și interfață de utilizator modernă pentru experiența supremă a televizorului inteligent.

Samsung Tizen OS pe tot mai multe mărci de televizoare

Pentru a sprijini adoptarea fără probleme a sistemului de operare Tizen, Samsung colaborează cu o selecție de parteneri în ceea ce privește licențele de conținut și optimizările hardware. Aceste parteneriate oferă multor mărci de televizoare acces la o lume întreagă de divertisment pe care televizoarele inteligente Samsung o oferă exclusiv, permițând în același timp Tizen să-și folosească ecosistemul în continuă expansiune pentru a-și consolida ofertele. Funcțiile inteligente disponibile pot varia în funcție de țară.

Televizorul Samsung The Wall All-in-One are cea mai mare diagonală din lume. Este un televizor MicroLED modular cu diagonala de 292 de inch (7,42 metri). Are rezoluție Ultra HD 8K și costă mai mult decât o mașină de lux.

Caracteristicile cheie la care vor avea acces utilizatorii mărcilor TV licențiate:

  • Samsung TV Plus. Este platforma gratuită de streaming TV și video a Samsung care permite utilizatorilor să se bucure de sute de canale live, divertisment, știri, emisiuni și sport – gratuit.
  • Ghid universal. Permite navigarea și descoperirea ușoară a întregului conținut în diferite aplicații de streaming, împreună cu recomandări personalizate. Astfel încât utilizatorii să poată petrece mai mult timp vizionând și mai puțin timp căutând.
  • Asistentul inteligent Bixby. Asistentul vocal Samsung va oferi utilizatorilor o modalitate mai convenabilă de a explora televizoarele inteligente. Utilizatorii îi pot spune lui Bixby să caute, să urmărească sau să efectueze diverse funcții.

De când Samsung colaborează cu Linux pentru prima versiune (2012), Tizen OS a înregistrat o creștere exponențială în ultimul deceniu. Până în prezent, în jur de 200 de milioane de oameni din 197 de țări folosesc televizoare inteligente Samsung alimentate de Tizen. Samsung este cel mai mare producător de televizoare din lume. Numărul este de așteptat să se extindă odată cu cea mai recentă adăugare a televizoarelor inteligente alimentate de Tizen. Pentru mai multe detalii, vizitați www.samsung.com.