Samsung lucrează la o „toaletă reinventată” împreună cu Fundația Gates

252
Samsung lucreaza cu Fundatia Gates
Sursa foto: zdnet.com

Samsung a declarat zilele trecute că a dezvoltat o „toaletă reinventată – reinvented toilet” împreună cu Fundația Gates (Bill & Melinda Gates). Noua toaletă revoluționară Samsung ucide agenții patogeni și aruncă în siguranță deșeurile umane. Recent, vicepreședintele Samsung, Jay Y Lee și copreședintele fundației Bill & Melinda Foundation, Bill Gates, s-au întâlnit în Coreea de Sud pentru a discuta despre progresul „toaletei reinventate” Samsung.

Gigantul high-tech din Coreea de Sud a răspuns provocării Reinvent the Toilet lansată de Fundația Gates. Aceasta a fost lansată în 2011 și își propune să dezvolte toalete rentabile. Noile toalete trebuie să poată furniza servicii de salubrizare incluzive, fără a fi nevoie de sisteme de tratare a apelor uzate.

Samsung și Fundația Gates colaborează pentru un nou tip de toaletă

Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) a lucrat cu Fundația Gates (Bill & Melinda Gates) din 2019. Institutul a finalizat recent dezvoltarea tehnologiilor de bază și a realizat un prototip al toaletei care a trecut printr-un test de utilizator, a spus compania Samsung, conform Zdnet.

Potrivit gigantului tech coreean, toaleta, destinată uzului casnic, trebuie să îndeplinească cerințele de performanță ale fundației. Taoleat reiventată vine cu tehnologii de tratare termică și bio-procesare pentru a ucide agenții patogeni din deșeurile umane, iar materialul eliberat este sigur pentru mediu.

Nu este clar cine a inventat primul vas toaletă cu apă. Englezul Sir John Harington a creat prima toaletă cu apă în 1596. Inginerul Thomas Crapper a fost cel care a popularizat un model mai rafinat de toaletă cu apă în anii 1860.

Apa tratată poate fi reciclată în totalitate. În același timp, deșeurile solide sunt uscate și arse, iar deșeurile lichide sunt purificate, a spus Samsung. Compania a adăugat că intenționează să ofere licențe de brevete legate de toaletă gratuit țărilor în curs de dezvoltare.

Potrivit gigantului tehnologic sud-coreean, inițiativa Samsung de a dezvolta toaleta a fost începută de vicepreședintele Samsung, Jay Y Lee, liderul de facto al conglomeratului, care s-a întâlnit cu Bill Gates la începutul acestei luni pentru a discuta despre progresul proiectului. Lee și-a împărtășit angajamentul de a folosi tehnologiile Samsung pentru a ajuta la „abordarea provocărilor cu care se confruntă omenirea”.

Samsung a anunțat mai multe proiecte de responsabilitate socială corporativă în ultimii ani. La evenimentul Galaxy Unpacked în februarie, compania a declarat că încorporează materiale realizate din plase de pescuit aruncate pentru fabricarea dispozitivelor Galaxy.

Anul trecut, compania a declarat că reutilizează telefoanele Galaxy uzate și le modifică în dispozitive de îngrijire a ochilor pentru a fi utilizate în comunitățile defavorizate din întreaga lume.