Samsung Electronics în top 10 cele mai valoroase mărci din lume

357
Samsung in top 10 cele mai valoroase marci din lume
Sursa Foto: brandirectory.com

Compania londoneză de consultanță în afaceri Brand Finance a lansat o listă cu cele mai valoroase mărci din lume. Brand Finance a publicat un top al celor mai valoroase mărci din lume din 2022, lucru pe care în face anual. Samsung Electronics este pe locul șase în acest top în care primele cinci locuri sunt ocupate de companii americane.

În fruntea listei se află Apple și așa a fost și anul trecut. Valoarea companiei este stabilită la 355,1 miliarde de dolari. Apple este urmat de Amazon, cu o valoare mai mică cu aproximativ 5 miliarde de dolari, potrivit companiei Brand Finance citată de AndroidHeadlines. Amazon este evaluat la 350,2 miliarde de dolari. A fost și anul trecut tot pe locul doi.

Google se află pe locul trei, ca anul trecut, și este evaluat la 263,4 miliarde de dolari. Deci, diferența aici este destul de considerabilă, deoarece Amazon are aproape 90 de miliarde de dolari peste Google. Microsoft este evaluat la 184,2 miliarde de dolari, pe locul al patrulea, deci nu este nici măcar aproape de Google.

Samsung pe locul 6 în topul celor mai valoroase mărci din lume

Walmart se află în primele cinci mărci de pe listă, deoarece este evaluat la 111,9 miliarde de dolari, potrivit Brand Finance. De fapt, a reușit să sară de pe locul șase pe care l-a ocupat anul trecut și să sară peste Samsung, care acum este pe locul șase. Este o mică surpriză că un brand din domeniul comerțului cu amănuntul ocupă un loc așa de înalt.

Brand Finance este o firmă de consultanță și evaluare a afacerilor. Fondată în 1996 are sediul la Londra. Oferă consultanță celor mai puternice și valoroase firme de pe piață. Brand Finance are filiale în toată lumea și reprezentanță și în România.

Samsung Group este evaluat la 107,3 ​​miliarde de dolari. În 2018 Samsung Electronics a fost al patrulea cel mai valoros brand din lume. Facebook urmează cu 101,2 miliarde de dolari, iar ICBC a ocupat locul șapte cu 75,1 miliarde de dolari. ICBC este cea mai mare bancă de stat din China. Huawei a sărit de pe locul 15 pe locul 9 pe listă, fiind evaluat la 71,2 miliarde de dolari. Verizon închide top 10, cu o evaluare de 69,6 miliarde de dolari. Lista publicată de Brand Finance include 25 de mărci.

Acest top realizat de Brand Finance este destul de interesant. Cel cel mai interesant, când vine vorba de primele 10 companii, este faptul că Walmart se află peste Samsung. Totuși, diferența nu este atât de mare și nu poate fi atât de surprinzător având în vedere că Walmart a fost pe locul 6 anul trecut.

De asemenea, amintim aici Toyota pe locul 12, Mercedes Benz pe locul 15; Deutsche Telekom pe 17; TikTok și Disney au ocupat locurile 18 și, respectiv, 19.