Samsung va oferi trei actualizări majore ale sistemului de operare Android

697
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

La Galaxy Unpacked unul dintre anunțurile companiei a fost foarte bine primit de fani și toți utilizatorii de dispozitive Samsung. Nu, nu este vorba de un nou dispozitiv! Este despre faptul că gigantul tech va lansa în viitor trei actualizări majore ale sistemului de operare Android.

La acest eveniment virtual Samsung și-a consolidat angajamentul de a oferi cele mai bune experiențe mobile posibile utilizatorilor Galaxy prin punerea la dispoziție a trei actualizări majore ale sistemului de operare Android pentru milioane de dispozitive Galaxy. Disponibilitatea actualizărilor și a caracteristicilor sistemului de operare Android poate varia în funcție de dispozitiv și de piață. Programul de upgrade va depinde de mai mulți factori, însă fără a se limita la complexitatea actualizării, modelului, a penetrării pieței și altele.

Seria Galaxy S20 va fi prima cu Android 11

Samsung s-a angajat să ajute utilizatorii să se bucure pe deplin de cele mai noi experiențe cu dispozitivele Galaxy”. A declarat Janghyun Yoon, vicepreședinte și șef al echipei platformei software, Business Communications Mobile la Samsung Electronics. „Pe măsură ce oamenii păstrează aparatele mai mult timp, le vom aduce o protecție sporită și noi funcții interesante. Sprijinind până la trei generații de actualizare a sistemului de operare Android, extindem ciclul de viață al produselor noastre Galaxy. Promitem că vom oferi o experiență mobilă simplă și sigură cu cele mai noi inovații imediat ce vor fi disponibile„.

Seria Galaxy S20 lansată cu Android 10, va primi trei actualizări majore de Android începând cu Android 11. pentru a le oferi utilizatorilor experiențe mobile îmbunătățite. Seria Galaxy S20 va fi, de asemenea, prima gamă Galaxy care va primi actualizarea pentru Android 11. Acest lucru se va întâmpla la sfârșitul acestui an, urmând să fie actualizate și celelalte dispozitive după aceasta.

Android este o platformă software și un sistem de operare pentru dispozitive și telefoane mobile dezvoltat de compania Google. Google a achiziționat Android Inc în iulie 2005. Android Inc a fost fondată de Andy Rubin, Rich Miner, Nick Sears și Chris White.

Și unele telefoane din seria Galaxy A vor primi trei actualizări majore

Dispozitivele  Samsung Galaxy eligibile pentru trei actualizări majore Android:

  • Seria Galaxy S: Galaxy S20 Ultra 5G, S20 Ultra, S20+ 5G, S20+, S20 5G, S20. Samsung Galaxy S10 5G, Galaxy S10+,  Galaxy S10, S10e, S10 Lite și viitoarele dispozitive din seria Galaxy S;
  • Seria Galaxy Note: Galaxy Note 20 Ultra 5G, Note 20 Ultra, Note 20 5G. Galaxy Note 20. Samsung Galaxy Note 10+ 5G, Note 10 5G, Note 10, Note 10+, Note10 Lite și viitoarele dispozitive din seria Note;
  • Dispozitive pliabile Galaxy Z: Galaxy Z Fold 2 5G, Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Flip 5G, Galaxy Z Flip, Fold 5G, Galaxy Fold și viitoarele dispozitive din seria Z;
  • Seria Galaxy A: Galaxy A71 5G, Galaxy A71, Galaxy A51 5G, Galaxy A51, Galaxy A90 5G și viitoarele dispozitive din seria A;
  • Tablete: Galaxy Tab S7+ 5G, Tab S7+, Tab S7 5G, Tab S7, Tab S6 5G, Tab S6, Tab S6 Lite și viitoarele dispozitive din seria Tab S.

Pentru celelalte dispozitive Galaxy, Samsung se angajează să ofere cele mai recente upgrade-uri ale sistemului de operare Android. Sigur că aceste actualizări vor fi în funcție de specificațiile hardware ale acestora, care pot să susțină experiența mobilă optimizată. Mai mult, Samsung furnizează acestora și platforma de securitate Samsung Knox. Aceasta vine cu un nivel de protecție end-to-end, actualizări regulate de securitate pentru Android și actualizări ale funcțiilor aplicației proprii pentru majoritatea dispozitivelor Galaxy cât de curând posibil.