Samsung va produce trei modele diferite din seria Galaxy S21

648
Sursa Foto: SamMobile.com

Seria Note 20 este la ordinea zilei, dar informații apar și despre seria Galaxy S21 (S30). Din surse de încredere am aflat că viitoarea serie Samsung Galaxy S21 va avea trei modele diferite. Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni, poate doar pentru cei care sunt rupți de realitate. Galaxy S10 a fost prima serie Galaxy S care a venit în trei variante, iar Samsung a mers mai departe cu acest model. Anul viitor pare să fie același direcție.

Deja, Samsung a început să dezvolte variantele 5G ale celor trei modele Galaxy S21 (30). Scriem numerele 21 și 30 pentru că nu se știe exact denumirea ce o va purta viitoarea serie Galaxy S. Samsung a evitat numărul 11 – unsprezece și din cauza pronunției mai greoaie. În acest fel credem că seria va fi numită Galaxy S30. Pentru Galaxy S21 (30) se cunosc deja numerele de model, acestea sunt: SM-G991, SM-G996 și SM-G998.

Stocare de 128 și 256 GB, dar pot exista mai multe variante

Dacă Samsung nu schimbă schema de denumire, aceste dispozitive ar trebui să fie lansate ca Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra. Sigur că în acest moment nimic nu este concret, orice se poate întâmpla. Probabil vor exista și variante LTE, dar în prezent nu există nici un semn pentru așa ceva. Chiar dacă rețelele 5G sunt în vogă majoritatea utilizatorilor la nivel mondial folosesc telefoane 4G LTE. În aprilie 2020 procentul utilizării rețelei 4G la nivel global era de 91%.

Conform SamMobile, cele trei modele Galaxy S21 sunt în prezent în dezvoltare cu 128 și 256 GB de stocare. Samsung a eliminat deja variantele de 1 TB ale telefoanelor sale-pilot – ultimul flagship Galaxy care a fost livrat cu 1 TB de stocare internă a fost Galaxy S10+. Într-o lume post-COVID, unde oamenii sunt mai puțin dispuși să cheltuiască sume imense de bani pe telefoane, poate Samsung va anula și opțiunea de 512 GB. Dar aceasta este doar o speculație a noastră.

Sistemul de operare poate ocupa 5 – 10 GB din memoria telefonului. O aplicație medie Android ocupă 12 MB, echivalând cu ~80 de aplicații pe un GB. 1 GB de stocare poate fi ocupat de 200 de fotografii (o fotografie are ~5 MB). 200 de piese muzicale ocupă aproximativ 1 GB.

Deși au început să apară deja zvonuri, este prea devreme pentru a spune exact ce variante de stocare vor fi pe seria Galaxy S21 (30). Desigur, în măsura în care apare o nouă informație despre viitoarea serie Galaxy S de la Samsung vă vom informa imediat.

Până atunci, Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra bat tot mai insistent la ușă. Alături de un alt telefon pliabil – Galaxy Z Fold 2 și probabil o altă delicatesă Samsung, acestea vor fi făcute oficiale pe 5 august.