Samsung este al treilea cel mai mare producător de baterii din lume

397
Samsung este al treilea cel mai mare producator de baterii din lume
Sursa Foto: via SamMobile.com

În afară de smartphone-uri, tablete, televizoare, dispozitive portabile, chipset-uri, afișaje și alte produse electronice de larg consum, Samsung produce și baterii pentru diverse produse. Samsung SDI este brațul de afaceri Samsung care produce baterii pentru smartphone-uri, articole portabile și chiar vehicule electrice. Acum, s-a dezvăluit că Samsung este al treilea cel mai mare brand de baterii din lume.

Conform ultimelor date de la SNE Research, Samsung SDI are o cotă de piață globală de 10,1%. Compania s-a clasat pe locul trei în perioada (ianuarie 2021 – mai 2021, Q1 2021), datorită vânzărilor de baterii pentru Audi E-Tron, Fiat 500 și Ford Kuga.

Samsung SDI locul trei mondial în producția de baterii

Cu o cotă de piață de 35,5%, LG Energy a fost cel mai mare producător de baterii din lume în perioada respectivă. Compania a adăugat 7% la cota sa de piață din perioada precedentă, datorită vânzărilor impresionante pentru Ford Mustang Mach-E, Volkswagen ID.3 și Volkswagen ID.4.

Panasonic a fost al doilea producător de baterii din lume, cu o cotă de piață de 27,8%,conform SamMobile. O altă firmă sud-coreeană, SK Innovation, a fost pe listă pe locul patru cu o cotă de piață de 9,7%. Compania s-a bazat pe vânzările Kia Niro, Hyundai Kona și Benz GLE PHEV. Firma chineză de baterii CATL (Contemporary Amperex Technology) s-a clasat pe locul cinci cu o cotă de piață de 9,6%. Cu toate acestea, a crescut cu 311% anual, datorită vânzărilor impresionante ale modelelor Tesla Model 3 și Model Y.

Rivian este o companie fondată în 2009 și are sediul în Plymouth, Michigan, SUA. Produce automobile electrice. Are unități de producție în Michigan, Illinois. Palo Alto, Irvine și Carson, California, Vancouver, Canada și UK.

Comparativ cu 2020, utilizarea globală a bateriilor a crescut de 2,2 ori la 46,2GWhr în perioada ianuarie – mai 2021. Samsung intenționează să deschidă o fabrică de baterii în SUA și speră să câștige un contract pentru fabricarea bateriilor pentru Tesla. Compania a finalizat recent un prototip de baterie cu 4.680 celule pentru mașinile Tesla și furnizează deja baterii companiei Rivian. De asemenea, viitorul model Tesla Cybertruck vor avea oglinzile retrovizoare fabricate de Samsung Electro-Mechanics.