Televizoarele Samsung vor primi propriul controler pentru jocuri video

182
Controler Jocuri video
Sursa foto: via cnet.com

Samsung Electronics a anunțat detalii despre programul „Designed for Samsung Gaming Hub” care va fi prezentat la CES 2024. Prin acest program Samsung își propune să colaboreze cu diverse companii de top care produc accesorii pentru jocuri pentru a dezvolta produse de înaltă calitate pentru platforma sa de streaming de jocuri, Samsung Gaming Hub. În acest fel un controler pentru jocuri va fi disponibil pentru televizoarele Samsung.

Samsung Gaming Hub, o interfață de jocuri în cloud încorporată în televizoarele companiei coreene, va primi propriul controler oficial de jocuri video. Acesta va fi produs de producătorul american de accesorii PDP (Performance Designed Products LLC). Controlerul, care amintește de un game pad Xbox, va fi lansat mai târziu în acest an și va costa 50$. Va veni în „Replay Midnight Blue” și va avea scris „Designed for Samsung Gaming Hub” pe spate, potrivit CNET.

Acest controler pentru jocuri video de la PDP este primul din programul Designed for Samsung Gaming Hub. Potrivit comunicatului de presă Samsung din weekend, vor urma mai multe accesorii pentru televizoarele Samsung. Samsung spune că marcajul Designed for Samsung Gaming Hub va asigura că produsele au fost testate pentru calitate, compatibilitate și siguranță. În același timp, ștampila “Designed for Samsung Gaming Hub” „garantează cea mai bună experiență posibilă de streaming de jocuri”.

Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Gaming Hub funcționează și cu controlerele Xbox și PS5 existente. Controlerul de jocuri video „Replay Midnight Blue” proiectat de PDP va permite 40 de ore de redare per încărcare. Controlerul va avea o conexiune Bluetooth cu latență scăzută, un buton dedicat Samsung Gaming Hub și controale pentru volumul televizorului. Controlerul este în prezent disponibil pentru precomandă pe site-ul PDP și pe Amazon. Controlerul „Replay Midnight Blue” va fi prezentat la standul Samsung de la CES Las Vegas 2024.

CES Las Vegas 2024 va avea loc între 9 și 12 ianuarie la sala de expoziții Las Vegas Convention Center în Las Vegas, SUA. CES Las Vegas este una dintre cele mai mari expoziții pentru produse electronice de larg consum din lume.

Pe măsură ce jocurile continuă să devină mai populare, producătorii de televizoare au căutat modalități de a atrage jucătorii. Samsung și-a lansat Gaming Hub în 2022 care se conectează la servicii de streaming de jocuri precum Nvidia GeForce Now și Xbox Game Pass. De asemenea, Sony își comercializează linia de televizoare Bravia XR ca televizoare pentru jocuri. Cum jocurile reprezintă o industrie de 225 de miliarde USD, producătorii de televizoare vor să ofere noi facilități pentru jucători.

Samsung Gaming Hub funcționează ca aplicația Netflix de pe televizor, dar în loc de filme în flux, transmite jocuri video. La fel ca Netflix, calitatea redării depinde de conexiunea dvs. la internet. Un flux lent duce la o calitate mai scăzută a imaginii. În timp ce Samsung Gaming Hub a fost foarte bun, o console de jocuri video aduce o experiență mai solidă și utilă în general.