Vrea Samsung să ucidă aplicațiile de fundal pe Android 11?

504
Vrea Samsung sa ucida aplicatiile de fundal pe Android 11
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung a făcut o treabă uimitoare cu lansarea actualizării One UI 3.x bazată pe Android 11 pe dispozitivele sale. Sunt incluse aici smartphone-urile și tabletele Samsung. Noua versiune a One UI aduce diverse îmbunătățiri de design și noi caracteristici dispozitivelor. Cu toate acestea, ar putea fi, de asemenea, uciderea agresivă a aplicațiilor de fundal pe dispozitivele Galaxy.

Site-ul web DontKillMyApp, via SamMobile, care listează mărcile care ucid în mod agresiv aplicațiile de fundal de pe smartphone-urile Android, a clasat Samsung pe primul loc. Compania a devenit cel mai rău infractor de când a început să lanseze actualizarea One UI 3.0 (și One UI 3.1). Trebuie să specificăm că noile interfețe, bazate pe Android 11, pe dispozitivele Galaxy aduc și multe lucruri noi. Dar, Samsung împiedică aplicațiile să funcționeze în fundal în mod implicit, cu excepția aplicațiilor pentru optimizările bateriei.

Probleme One UI 3.1 bazată pe Android 11

Dacă ați observat că dispozitivul dvs. Galaxy ucide unele aplicații importante în fundal, puteți naviga la Setări » Aplicații și apoi faceți clic pe aplicația pe care nu doriți să o ucideți în fundal. Acum, navigați la Optimizați utilizarea bateriei, găsiți aplicația din listă, atingeți-o, apoi faceți clic pe Nu optimizați.

Google a menționat anul trecut că va lua măsuri contra mărcile de smartphone-uri care ucid agresiv aplicațiile de fundal. Dar se pare că mai multe companii, printre care și Samsung, nu țin cont de atenționarea Google. Mai mulți utilizatori au observat câteva probleme legate de aplicația WhatsApp de pe computer. Aplicația WhatsApp, după actualizarea la One UI 3.1 bazată pe Android 11, spune că nu se poate conecta la smartphone. Cu toate acestea, nu suntem siguri dacă este legat de tehnicile agresive de optimizare a bateriei Samsung.

WhatsApp este o aplicație gratuită de mesagerie disponibilă pentru Android și alte smartphone-uri. Aplicația a fost creată de WhatsApp Inc. în Mountain View, California. A fost achiziționată de Facebook pentru aproximativ 19 miliarde $.

Rămâne de văzut dacă Samsung lansează de fapt o actualizare pentru a remedia această problemă. Nu este clar momentan dacă această nouă politică pentru aplicațiile de fundal afectează fiecare dispozitiv Samsung Galaxy care rulează Android 11 cu One UI 3.x sau este limitat la anumite modele.