Samsung colaborează cu Unity Technologies pentru jocuri pe telefoanele Galaxy

814

La evenimentul “Unite Seoul 2019”, Unity Technologies a anunțat un proiect de colaborare cu Samsung pentru cele mai recente dispozitive mobile Galaxy. Jocurile dezvoltate folosind Unity Engine vor fi mai bune pe „dispozitivele noastre smartphone„. A declarat în cadrul unei conferințe de presă, Kim Jeong-woo, cercetător principal la Samsung.

Jocurile mobile au devenit cea mai mare piață de jocuri din lume, cu 63,2 miliarde dolari în venituri generate în 2018, potrivit companiei de cercetare de piață Newzoo. Samsung colaborează cu Unity, care deține 45% din primele 1.000 cele mai bune jocuri pe mobile. Conform The Korea Herald, scopul este o performanță mai bună și mai uniformă, cu jocuri grafice intensive.

Seria Galaxy S10 excelentă pentru jocurile Unity

Galaxy S10 are o unitate centrală de procesare (CPU) cu 29% mai rapidă și o unitate de procesare grafică (GPU) cu 37% mai rapidă decât seria precedentă Samsung Galaxy S9. Galaxy S10 și Galaxy Fold vor veni cu cea mai recentă caracteristică, în timp ce fostele modele Galaxy vor fi actualizate treptat.

Dacă experiența utilizatorilor este îmbunătățită pentru jocuri mobile, cererea pentru jocuri pe mobil va crește. Acesta va fi un avantaj important pentru comunitatea Android, a spus Kim. Care a continuat: „Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă dezvoltatorii de jocuri Android este grafica„. Kim Jeong-woo a adăugat că Samsung a lucrat cu motoare de jocuri începând din 2016 pentru a rezolva această problemă.

Unity Technologies a fost înființată în 2004 în Copenhaga, Danemarca. Sediul central este în San Francisco California. Obiectivul companiei este acela de a „democratiza dezvoltarea jocurilor video” și de a face ca dezvoltarea conținutului interactiv în 2D și 3D cât mai accesibil tuturor. Este cel mai bine cunoscut pentru motorul său de joc Unity.

Ultimele smartphone-uri Samsung vin cu procesoare tot mai puternice și sunt foarte bune pentru jocuri. Samsung Galaxy Note 9 a avut exclusivitate pentru Fortnite. De asemenea, mai multe telefoane și tablete Samsung, cum ar fi Samsung Galaxy Note 8, Galaxy S9 și S9+, Galaxy S7 și S7 Edge, Galaxy S8 și S8+ sau Galaxy Tab S3 și Galaxy Tab S4 sunt compatibile cu jocurile companiei Epic Games.

Când a fost întrebat despre opinia sa despre clasificarea de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dependenței de jocuri ca o boală oficială și eventuala interzicere a jocurilor, fondatorul Unity Technologies David Helgason, a comparat acest lucru cu interzicerea „frumuseții, distracției și plăcerii„.