Samsung Galaxy A54 concept: un succesor foarte bun pentru Galaxy A53

1644
Samsung Galaxy A54
Sursa Foto: letsgodigital.org

Luna trecută, Galaxy A33, Galaxy A53 și Galaxy A73 au fost lansate de Samsung. Toate au conectivitate 5G la prețuri accesibile, rating IP67 și suport software foarte lung. Galaxy A53 este cel mai ieftin telefon Samsung cu o cameră selfie într-un ecran Infinity-O. Modelele mai ieftine sunt caracterizate de o crestătură în partea de sus a ecranului. Acest lucru face ca acest smartphone din seria A să fie la fel de modern ca modelele contemporane de top ale mărcii. Dar, Samsung se gândește deja la viitor, astfel un model Samsung Galaxy A54 va fi lansat la începutul anului 2023.

Deoarece Galaxy A53 este disponibil oficial doar pentru câteva zile, va mai dura încă un an până să fie așteptat succesorul său. Cu toate acestea, acest lucru nu l-a împiedicat pe colaboratorul prietenilor noștri de la LetsGoDigital, designerul grafic Technizo Concept, să realizeze un concept pentru Galaxy A54. Deși designul conține caracteristici clare din seria A, smartphone-ul a fost actualizat în mai multe puncte.

Samsung Galaxy A54 – un model cu specificații emblematice

Technizo Concept presupune că Samsung Galaxy A54 va avea rame simetrice. Cu alte cuvinte, marginile negre ale ecranului au aceeași grosime pe toate cele patru laturi. Acest lucru îi conferă telefonului un aspect extra elegant, iar noul model din seria A urmează aceeași tendință ca seria Galaxy S22 de ultimă generație.

Marginile ecranului modelului concept sunt semnificativ mai subțiri decât în ​​cazul lui Samsung Galaxy A53. Prin urmare, nu poate fi exclus că va mai dura un an până când modelele din seria A primesc și rame simetrice. Cu toate acestea, este de așteptat ca, pe termen lung, modelele de gamă medie să aibă, de asemenea, același aspect elegant ca dispozitivele de top Samsung.

Super AMOLED este numele dat de Samsung la afișajele sale AMOLED din modelele high-end. Super AMOLED este o denumire de marketing. Dincolo de numele pentru marketing, Super AMOLED este o versiune mai buna a AMOLED.

Dimensiunea și rezoluția afișajului pot fi păstrate. Asta ar însemna că Samsung Galaxy A54 va fi echipat cu un ecran Full HD+ Super AMOLED de 6,5 inch cu o rată de reîmprospătare de 120Hz. Cu toate acestea, este foarte posibil ca afișajul să fie puțin mai mic. Această tendință o vedem și la modelele high-end. Atât Galaxy S22, cât și Galaxy S22+ sunt puțin mai mici decât înainte.

Senzorul de amprentă este, fără îndoială, plasat sub ecran, permițându-vă să blocați telefonul pur și simplu punând degetul pe afișaj. Cel mai probabil va fi prezentă și camera pentru selfie în orificiul din ecran. Încă nu se știe dacă același senzor de imagine de 32MP cu diafragma f/2,2 vor fi folosit pentru asta. Această cameră a fost folosită în modelele Galaxy A51, Galaxy A52 și Galaxy A53.

Patru camere la spate pe viitorul model Galaxy A54

Nu doar partea din față a fost revizuită, ci și spatele smartphone-ului are un design nou. Desigur, este vorba despre designul camerelor. Cu Galaxy A52 și A53, Samsung a ales să implementeze un sistem de cameră dreptunghiulară, unde insula camerei are aceeași schemă de culori cum are carcasa.

Technizo Concept a optat pentru o combinație între sistemul de cameră al lui A53 și modelul de top Galaxy S22 Ultra în designul său pentru Samsung Galaxy A54. Cu S22 Ultra a fost aplicat un așa-numit design de cameră tip strop de apă – drop water, în care camerele sunt încorporate direct în panoul din spate. Samsung a aplicat anterior acest design și pentru Samsung Galaxy A32, mult mai ieftin.

Galaxy A54 are încă o insulă pentru camere, dar este semnificativ mai subțire. Astfel, lentilele ies puțin mai mult în afară. Este un design pe care Samsung nu l-a folosit până acum, dar s-ar potrivi cu siguranță în gama sa actuală. În plus, oferă un caracter distinctiv suficient în comparație cu modelele actuale din seria Galaxy A.

Se știu puține despre camerele ce vor fi la bordul viitorului model mid-range. Pentru a vă face o idee, modelul actual are o cameră principală de 64MP cu tehnologie OIS. În plus, sunt încorporate o cameră cu unghi ultra larg de 12MP, o cameră cu adâncime de 5MP și o cameră macro de 5MP. Camerele A53 corespund exact cu modelul Galaxy A52 mai vechi cu un an. În acest an, totuși, Samsung a investit în software pentru îmbunătățirea calității imaginii pentru fotografiile de seară/noapte.

Procesor puternic pe viitorul telefon Samsung Galaxy A54

Suntem încă total în ceață privind viitorul procesor de pe Galaxy A54. Este în orice caz un smartphone mid-range, unde presupunem că se folosește un procesor mid-range. Deși Galaxy A52 și A52s au fost ambele echipate cu un procesor Qualcomm, noul Galaxy A53 este echipat cu unul Exynos 1280. Acesta este un nou cip-set de 5 nm de la Samsung, un procesor octa-core. Are două nuclee Cortex A78 cu o viteză de 2,4 GHz și șase nuclee Cortex A55 de 2 GHz.

Exynos 1280 oferă performanțe semnificativ mai bune decât procesorul Snapdragon 750G de 8 nm aflat în Samsung Galaxy A52s. Prin urmare, cu siguranță nu este de neconceput că Galaxy A54 va fi alimentat de succesorul lui Exynos 1280. Datorită modemului 5G integrat, puteți utiliza acest telefon cu toate avantajele pe care le oferă rețeaua de internet mobil 5G.

În ceea ce privește memoria, A53 vine standard cu 6GB de RAM și 128GB de memorie de stocare. În plus, puteți cumpăra o variantă foarte avansată cu 8GB RAM și 256GB spațiu de stocare – Samsung percepe o suprataxă acceptabilă de 60 euro pentru asta. Cu siguranță nu este de neconceput că Samsung va face A54 disponibil în aceleași configurații de memorie.

Cel mai probabil software-ul Android 13 va fi la bord

La fel ca toate dispozitivele Samsung Galaxy și Galaxy A54 va rula și pe sistemul de operare Android. Până atunci vom fi ajuns la Android 13 – a cărui primă versiune beta va fi disponibilă dezvoltatorilor mai târziu în această lună. În luna mai, Google va oferi mai multe detalii despre Android 13, în timpul evenimentului anual Google I/O. Android 13 include noi preferințe de limbă; mai multe opțiuni de teme; un nou ecran de blocare; și mai multe funcții de confidențialitate.

Samsung și-a revizuit politica de actualizare anul acesta, nu numai pentru modelele de ultimă generație, ci și pentru o mare parte a modelelor din seria A. Drept urmare, utilizatorii beneficiază acum de 4 ani de actualizări ale sistemului de operare Android și 5 ani de actualizări de securitate.

În cazul lui Galaxy A73 / A53 / A33, aceasta înseamnă că dispozitivele vor rula pe Android 12 din cutie și vor primi actualizări până la Android 16 inclusiv. Actualizările de securitate vor continua încă un an. Cu aceste telefoane 5G poți avansa fără efort până în 2026 / 2027.

Singurul producător de telefoane care se descurcă mai bine în ceea ce privește anii de suport software este Apple. De exemplu, Apple oferă iPhone SE 2022 cu 6 ani de actualizări iOS, cu modelele high-end iPhone 13 care ajung chiar și 7 ani. Cu toate acestea, mulți producători de Android oferă doar 2 sau 3 ani de actualizări ale sistemului de operare Android. Acest lucru înseamnă că smartphone-ul trebuie înlocuit mult mai rapid – ceea ce nu mai este în concordanță cu obiectivele de mediu de astăzi pe care le urmăresc companiile.

Baterie și mufă de 3,5 mm pe Samsung Galaxy A54

Vorbind despre mediu, Samsung a decis anul acesta să nu mai furnizeze un încărcător cu modelele din seria Galaxy A. De anul trecut, modelele high-end din seria S au fost furnizate tot fără încărcător. Din acest an nu veți mai găsi încărcător în pachetul de vânzare cu telefoanele din seria A. Trebuie să cumpărați asta ca accesoriu opțional.

Samsung, la fel ca Apple și Nokia, consideră că majoritatea consumatorilor au deja un încărcător potrivit. Dacă nu mai furnizează un încărcător „nefolosit”, puteți economisi mediul înconjurător. Galaxy A53 oferă suport pentru încărcare rapidă de 25W. Există șanse mari ca acest lucru să se aplice și pentru A54. Noul model poate oferi și suport pentru încărcare wireless.

Capacitatea bateriei de 5.000 mAh este probabil menținută. Dacă Samsung decide să reducă ușor dimensiunea afișajului – de exemplu, de la 6,5 inch la 6,4 inch – acest lucru ar avea evident un efect benefic asupra duratei de viață a bateriei. Aceasta este bine, mai ales că Galaxy A53 durează în medie aproximativ 1,5 zile – înainte de a fi reîncărcat.

În cele din urmă, o altă modificare pe care Samsung a făcut-o anul acesta este omiterea mufei pentru căști de 3,5 mm. Desigur, este încă posibil să utilizați căști Bluetooth – căștile cu fir nu mai sunt, totuși, utilizabile. Nu ne așteptăm să vedem nici mufa de 3,5 mm pe Galaxy A54.

Card Micro-SD și culori pe viitorul Galaxy A54

Sperăm că suportul pentru carduri de memorie microSD va fi menținut în continuare. Din păcate, acesta nu mai este disponibil cu modelele din seria S de ultimă generație. Este în conformitate cu așteptările ca slotul pentru carduri de memorie să fie în cele din urmă omis și în modelele din seria A. Acest lucru face cu atât mai important să vă gândiți la capacitatea de memorie necesară atunci când cumpărați un telefon nou. Cu toate acestea, nu este de neconceput că memoria lui A54 va fi în continuare extinsă prin intermediul unui card de memorie.

La fel ca predecesorul său, lansat în martie, este de așteptat ca și A54 să fie anunțat în jurul lunii martie. Noul smartphone din seria Galaxy A va fi, fără îndoială, disponibil într-o varietate de culori. Modelul actual este disponibil în Awesome Black, Awesome Blue și Awesome Peach și Awesome White. Probabil o variantă nouă de culoare vom primi cu Samsung Galaxy A54. Luați în considerare, de exemplu, o variantă verde – în prezent foarte populară cu modelele high-end. În lunile următoare, vor fi cunoscute, fără îndoială, mai multe despre smartphone-urile din seria A de la Samsung.

SURSĂLetsGoDigital