Acasă Stiri Samsung trece la UWB, una dintre următoarele tehnologii wireless

Samsung trece la UWB, una dintre următoarele tehnologii wireless

Samsung își depășește în mod constant limitele pentru a aduce consumatorilor noi experiențe mobile inovatoare. Compania are o lungă istorie a tehnologiilor mobile de pionierat pentru a transforma modul în care oamenii trăiesc, muncesc și se joacă. Anul 2020 a adus o nouă inovație semnificativă care anticipează nevoile oamenilor și oferă soluții perfecte: UWB (Ultra-Wideband).

Tehnologia evoluează întotdeauna, dar din când în când, apare și altceva. Știm instantaneu că este ceva special – cum ar fi Wi-Fi și Bluetooth. Samsung crede că Ultra-Wideband (UWB) este una dintre aceste tehnologii de comunicații fără fir care schimbă jocul. Din acest motiv vrea să implementeze această tehnologie cât mai repede posibil pe scară largă în cadrul ecosistemelor sale.

Tehnologia UWB următoarea etapă în tehnologia wireless

Ce este UWB? Tehnologia ultra-wideband (UWB) este un protocol de comunicație fără fir cu rază scurtă de acțiune care funcționează prin unde radio la frecvențe foarte mari. Aceasta permite o conștientizare spațială și o capacitate direcțională extrem de precise, care permit dispozitivelor mobile să înțeleagă mai bine mediul înconjurător.

Cu UWB puteți avea conexiuni inteligente între dispozitive, de la efectuarea plăților la distanță până la localizarea unei telecomenzi. De asemenea, UWB face posibilă navigarea în spații mari cu o precizie incredibilă. Asta înseamnă că veți putea folosi smartphone-ul pentru a găsi ceea ce căutați. Poate fi vorba de un loc unde puteți mânca la aeroport sau de locația mașinii într-o parcare.

FiRa Consortium este o organizație non-profit care promovează utilizarea tehnologiei Ultra-wideband – bandă ultra-largă. A fost fondată la 1 august 2019 de ASSA ABLOY, Samsung, Bosch, HID Global și NXP Semiconductors.

Samsung a făcut investiții semnificative în tehnologia UWB, conform NewsSamsung. Compania cunoaște potențialul său vast de a revoluționa modul în care ne folosim dispozitivele inteligente pentru a ne gestiona viața. În 2018, Samsung a înființat un grup de lucru dedicat integrării UWB în produsele sale. Apoi la scurt timp s-a asociat cu NXP și HID Global pentru a iniția crearea FiRa Consortium. Aceasta este organizația care promovează adoptarea tehnologiei UWB pentru cazuri de utilizare precum controlul accesului, servicii bazate pe localizare și servicii de la dispozitiv la dispozitiv.

În ultimul an, FiRa a făcut pași mari înainte, are membrii din peste 45 de organizații dintr-o gamă largă de industrii. FiRa Consortium dezvoltă cazuri de utilizare, definește standarde în domeniu și stabilește programe de certificare pentru interoperabilitate. Samsung colaborează cu FiRa deoarece permite accelerarea dezvoltării tehnologiei de vârf pentru a fi accesibilă tuturor.

Inovația Samsung UWB și drumul înainte

În august, Samsung a făcut istorie când a lansat Galaxy Note 20 Ultra, primul smartphone Android care dispune de tehnologie UWB. De asemenea și Samsung Galaxy Z Fold 2, este echipat cu UWB. Datorită UWB, proprietarii de Galaxy Note 20 Ultra și Z Fold 2 se pot bucura de o precizie incredibilă atunci când utilizează Near Share. Acest lucru permite utilizatorilor să se conecteze la peste două miliarde de dispozitive Android și să transmită instantaneu fotografii și fișiere familiei, prietenilor și colegilor.

UWB a îmbunătățit, de asemenea, caracteristica Samsung SmartThings Find, permițând lui Galaxy Note 20 Ultra și Z Fold 2 să genereze un afișaj vizual de realitate augmentată (AR) care vă arată direcția exactă, distanța și locația celorlalte dispozitive Galaxy.

În curând, tehnologia UWB va anula nevoia de butoane fizice. Cu următoarea soluție digitală Samsung, veți putea folosi smartphone-ul Galaxy pentru a vă debloca ușa de la casă sau mașină. În acest fel nu va trebui niciodată să căutați prin buzunar sau geantă cheia casei, biroului sau mașinii.

Unul dintre cele mai mari lucruri despre această tehnologie este că oferă oportunități nelimitate de inovație. Samsung vrea să descopere și alte utilizări și capabilități revoluționare care – până acum – au trăit doar în imaginația noastră. Așadar, probabil cele mai bune lucruri cu UWB de abia acum or să vină.

Stiri

Samsung Galaxy A52 și Galaxy A72 au apărut pe site-ul oficial Samsung

Pagini de asistență pentru Galaxy A52 / A52 5G și Galaxy A72 au apărut pe site-ul oficial Samsung EAU. Site Samsung din...

Samsung Galaxy Buds+ actualizate cu funcția Auto Switch Function

Una dintre caracteristicile importante care au apărut cu noul set Samsung Galaxy Buds Pro este funcția de comutare automata. Aceasta face mai...

Samsung Pay: puteți plăti cu smartwatch-ul în Germania

Începând din 5 martie, clienții Samsung Pay din Germania pot efectua plăți mobile folosind ceasurile lor inteligente Galaxy. Plata cu Samsung Pay...

Vânzările seriei Galaxy S21 la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani

Seria Galaxy S21 s-a vândut bine pe parcursul primei luni pe piață, dovedind că schimbarea datei lansării a fost inspirată. Samsung s-a...

Nintendo Switch – viitoarea consolă premium cu afișaj OLED Samsung

Compania Nintendo intenționează să dezvăluie anul acesta un model de consolă de jocuri Nintendo Switch echipată cu un ecran mai mare. Noul...

Wildlife Watch – un program Samsung pentru combaterea braconajului

Samsung a anunțat lansarea Wildlife Watch, un nou program pilot care folosește tehnologia pentru a ajuta la combaterea braconajul. Ținta este combaterea...

Samsung a stabilit un nou record de viteză de descărcare în 5G

Samsung Electronics Co. a declarat joi că a atins cea mai rapidă viteză de descărcare din industrie cu o tehnologie avansată de...