Acasă Stiri Samsung trece la UWB, una dintre următoarele tehnologii wireless

Samsung trece la UWB, una dintre următoarele tehnologii wireless

Samsung își depășește în mod constant limitele pentru a aduce consumatorilor noi experiențe mobile inovatoare. Compania are o lungă istorie a tehnologiilor mobile de pionierat pentru a transforma modul în care oamenii trăiesc, muncesc și se joacă. Anul 2020 a adus o nouă inovație semnificativă care anticipează nevoile oamenilor și oferă soluții perfecte: UWB (Ultra-Wideband).

Tehnologia evoluează întotdeauna, dar din când în când, apare și altceva. Știm instantaneu că este ceva special – cum ar fi Wi-Fi și Bluetooth. Samsung crede că Ultra-Wideband (UWB) este una dintre aceste tehnologii de comunicații fără fir care schimbă jocul. Din acest motiv vrea să implementeze această tehnologie cât mai repede posibil pe scară largă în cadrul ecosistemelor sale.

Tehnologia UWB următoarea etapă în tehnologia wireless

Ce este UWB? Tehnologia ultra-wideband (UWB) este un protocol de comunicație fără fir cu rază scurtă de acțiune care funcționează prin unde radio la frecvențe foarte mari. Aceasta permite o conștientizare spațială și o capacitate direcțională extrem de precise, care permit dispozitivelor mobile să înțeleagă mai bine mediul înconjurător.

Cu UWB puteți avea conexiuni inteligente între dispozitive, de la efectuarea plăților la distanță până la localizarea unei telecomenzi. De asemenea, UWB face posibilă navigarea în spații mari cu o precizie incredibilă. Asta înseamnă că veți putea folosi smartphone-ul pentru a găsi ceea ce căutați. Poate fi vorba de un loc unde puteți mânca la aeroport sau de locația mașinii într-o parcare.

FiRa Consortium este o organizație non-profit care promovează utilizarea tehnologiei Ultra-wideband – bandă ultra-largă. A fost fondată la 1 august 2019 de ASSA ABLOY, Samsung, Bosch, HID Global și NXP Semiconductors.

Samsung a făcut investiții semnificative în tehnologia UWB, conform NewsSamsung. Compania cunoaște potențialul său vast de a revoluționa modul în care ne folosim dispozitivele inteligente pentru a ne gestiona viața. În 2018, Samsung a înființat un grup de lucru dedicat integrării UWB în produsele sale. Apoi la scurt timp s-a asociat cu NXP și HID Global pentru a iniția crearea FiRa Consortium. Aceasta este organizația care promovează adoptarea tehnologiei UWB pentru cazuri de utilizare precum controlul accesului, servicii bazate pe localizare și servicii de la dispozitiv la dispozitiv.

În ultimul an, FiRa a făcut pași mari înainte, are membrii din peste 45 de organizații dintr-o gamă largă de industrii. FiRa Consortium dezvoltă cazuri de utilizare, definește standarde în domeniu și stabilește programe de certificare pentru interoperabilitate. Samsung colaborează cu FiRa deoarece permite accelerarea dezvoltării tehnologiei de vârf pentru a fi accesibilă tuturor.

Inovația Samsung UWB și drumul înainte

În august, Samsung a făcut istorie când a lansat Galaxy Note 20 Ultra, primul smartphone Android care dispune de tehnologie UWB. De asemenea și Samsung Galaxy Z Fold 2, este echipat cu UWB. Datorită UWB, proprietarii de Galaxy Note 20 Ultra și Z Fold 2 se pot bucura de o precizie incredibilă atunci când utilizează Near Share. Acest lucru permite utilizatorilor să se conecteze la peste două miliarde de dispozitive Android și să transmită instantaneu fotografii și fișiere familiei, prietenilor și colegilor.

UWB a îmbunătățit, de asemenea, caracteristica Samsung SmartThings Find, permițând lui Galaxy Note 20 Ultra și Z Fold 2 să genereze un afișaj vizual de realitate augmentată (AR) care vă arată direcția exactă, distanța și locația celorlalte dispozitive Galaxy.

În curând, tehnologia UWB va anula nevoia de butoane fizice. Cu următoarea soluție digitală Samsung, veți putea folosi smartphone-ul Galaxy pentru a vă debloca ușa de la casă sau mașină. În acest fel nu va trebui niciodată să căutați prin buzunar sau geantă cheia casei, biroului sau mașinii.

Unul dintre cele mai mari lucruri despre această tehnologie este că oferă oportunități nelimitate de inovație. Samsung vrea să descopere și alte utilizări și capabilități revoluționare care – până acum – au trăit doar în imaginația noastră. Așadar, probabil cele mai bune lucruri cu UWB de abia acum or să vină.

Stiri

Sunetele nedorite: istoria tehnologiei de anulare a zgomotului (ANC)

În 1978, guvernul SUA a abordat o companie din domeniul audio cu o propunere neobișnuită. Aceasta trebuia să dezvolte o tehnologie specială...

Samsung Electro-Mechanics face mai multe camere pentru seria Galaxy A

Samsung Electro-Mechanics va crește cantitatea de camere furnizate pentru modelele de smartphone-uri bugetare ale companiei. Aceste dispozitive Galaxy A vor ajunge în...

Noul laptop Chromebook Samsung Nightfury gata de a intra în producție

Nu am prea scris despre misteriosul Chromebook Samsung Nightfury pentru că, să fim sinceri, nu știm sigur ce va fi și când...

Samsung a realizat un profit net de 8,2 miliarde USD pe Q3 2020

Samsung a făcut ieri publice rezultate financiare obținute în trimestrul trei din 2020. Compania declarat că a înregistrat o creștere semnificativă a...

Seria Samsung Galaxy S21 ar putea veni fără încărcător și căști în cutie

Recent Apple a lansat noua gamă iPhone 12. Deși dispozitivele diferă unele de altele, ele au un numitor comun. Nu au încărcător...

Seria Samsung Galaxy S21 (S30) va fi lansată cu One UI 3.1

Galaxy S21 (Galaxy S30) ar încorpora direct interfața Samsung One UI 3.1. Contrar primelor informații care au apărut pe web, Samsung ar...

Asistentul vocal inteligent Samsung Bixby primește un nou design

Samsung se pare că renunță la asistentul Bixby de luna aceasta, pentru unele dintre caracteristicile de realitate augmentată. Dar gigantul high-tech nu...