Samsung va lansa monitorizarea non-invazivă pentru măsurarea glicemiei

144
Samsung va lansa un monitor noninvaziv pentru masurarea glicemiei
Sursa foto: via samlover.com

Ceasurile inteligente Galaxy Watch au foarte multe funcții de asistență medicală, dar măsurarea glicemiei nu este disponibilă. Acum, pentru a îmbogăți și îmbunătăți experiența de monitorizare a sănătății utilizatorilor, Samsung se pregătește să introducă monitorizarea „zahărului din sânge ne-invaziv” și verificarea continuă a tensiunii arteriale.

Tehnologia ne-invazivă de monitorizare a zahărului din sânge este o tehnologie de spectroscopie în infraroșu apropiat care determină conținutul de glucoză din țesut prin examinarea semnalului spectral al unui fascicul de lumină infraroșu care trece prin țesutul uman. Acum se pare că Samsung își propune să introducă aceste funcții de sănătate non-invazive pe dispozitivele sale, potrivit SamLover. Sigur că este vorba despre ceasurile inteligente, dar și, conform Samsung, la inelul Galaxy Ring.

Directorul executiv al Samsung, Hon Pak, a declarat că Samsung depune un efort total pentru a aduce utilizatorilor săi valori esențiale de asistență medicală prin senzori, fără a merge măcar la vreun laborator sau patologie. „Dacă putem măsura continuu tensiunea arterială și glicemia, suntem într-un joc cu totul diferit”. A spus Pak în timpul unui interviu. „Cred că acolo încearcă toată lumea să ajungă. Facem investiții semnificative în acest sens.”

Cu acest monitor ne-invaziv pentru măsurarea glicemiei și măsurarea continuă a tensiunii arteriale, Samsung va zgudui industria dispozitivelor purtabile. Nu trebuie să uităm că aceste caracteristici, astfel de senzori, nu sunt încă disponibile în multe gadget-uri portabile. Acest lucru va ajuta, de asemenea, milioane de oameni de pe tot globul prin detectarea oricăror probleme legate de sănătate în doar câteva secunde.

Glicemia reprezintă concentrația glucozei în sânge. Măsurarea glicemiei este foarte importantă pentru bolnavii de diabet. Peste jumătate de milliard de oameni de toate vârstele sunt înregistrați cu diabet la nivel global (2023).

Clienții se îndrăgostesc de tehnologiile noi și convenabile care îi ajută să-și monitorizeze ritmul cardiac, somnul, SpO2, stresul și altele. Acum Samsung le aduce o altă bucurie. Compania se pregătește pentru noul bang: monitoare ne-invazive pentru măsurarea glicemiei și monitorizarea continuă a tensiunii arteriale. Vedeți pe I❤️Samsung cum să măsurați nivelul de stres cu ceasurile Galaxy Watch!