Telefoanele Samsung Galaxy pot stoca înregistrările digitale de vaccinare

344
Telefoanele Samsung Galaxy pot stoca inregistrările digitale de vaccinare
Sursa Foto: via androidcommunity.com

Odată ce oamenii încep să călătorească din nou și să meargă în diferite locuri, este de așteptat ca unele țări și unele locuri să solicite dovada vaccinării. Dacă aveți un telefon Samsung Galaxy, în curând veți putea să vă stocați înregistrările digitale pe dispozitiv. Samsung a încheiat în acest sens un parteneriat cu Commons Project Foundation.

Rezultatul acestei colaborări Samsung cu Commons Project Foundation este că utilizatorii își pot stoca digital dovada că au făcut un vaccin anti COVID-19. Va apărea acolo tipul de vaccin, data și locul unde a fost făcută vaccinarea. Acesta lucru va fi lansat în următoarele două săptămâni pentru rezidenții SUA cu dispozitive acceptate, potrivit Androidcommunity.

Puteți stoca datele vaccinării pe telefoanele Samsung

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă asigurați că Samsung Pay este instalat. Apoi, trebuie să instalați aplicația CommonHealth din Google Play Store. Va trebui să vă verificați informațiile de sănătate folosind măsuri de autentificare sigure. După aceea, puteți să descărcați înregistrarea de vaccinare COVID-19 din aplicația însăși și apoi să o adăugați la aplicația Samsung Pay prin linkul „Adăugați la”.

Adăugarea acesteia la aplicația de plată vă facilitează prezentarea dovezii de vaccinare la aeroport sau unde vi se solicită dovada vaccinării. Doar faceți clic pe Covid-19 Vaccine Pass din pagina principală pentru a-l accesa. Poate fi, de asemenea, partajat ca un cod QR, de exemplu la școală sau cu furnizorii de servicii medicale.

Codul QR este o gamă de standarde de codare cu formă de bare bidimensionale (cod matrice). Primul cod QR a fost creat în 1994 de compania japoneză Denso Wave. QR este prescurtarea de la quick response („răspuns rapid”).

Google Pay a anunțat că puteți adăuga o dovadă de vaccin în aplicație și o puteți arăta când este necesar. Dar pentru utilizatorii de telefoane Galaxy cu Samsung Pay acest lucru va fi mai convenabil. Nu toți furnizorii de servicii medicale participă în acest moment, dar Samsung spune că noua funcție va fi disponibilă pentru milioane de utilizatori de smartphone-uri Galaxy.

Noul sistem pe Samsung Pay va începe să fie implementat în următoarele două săptămâni pentru aparatele compatibile. Solicitarea dovezii de vaccinare este încă un subiect destul de controversat, dar dacă doriți să intrați într-o țară sau într-un loc și vi se solicită acest lucru, va trebui să vă conformați. Noul sistem de stocare digitală a dovezii de vaccinare prin Samsung Pay ar trebui să vă faciliteze intrarea peste tot.

Iată cum adăugați înregistrarea COVID-19 pe telefonul Galaxy

  • Descărcați aplicația CommonHealth din Magazinul Google Play și urmați instrucțiunile pentru a accesa înregistrarea vaccinului COVID-19
  • După ce aveți acces la dosarul de vaccin din aplicația CommonHealth, faceți clic pe linkul „Adăugați la Samsung Pay”.
  • Deschideți Samsung Pay și faceți clic pe „COVID-19 Vaccine Pass” din pagina principală.

Funcția va fi disponibilă pentru toate smartphone-urile Galaxy care acceptă Samsung Pay până la sfârșitul acestei săptămâni. Aceasta include practic toate dispozitivele Galaxy S de la Galaxy S6 din 2015, gama Note de la Note 5 din 2015. Sunt incluse aici toate pliabilele și seria Galaxy A, inclusiv Galaxy A32 5G și Galaxy A50. Sistemul mobil de plată al companiei este disponibil și pe anumite ceasuri inteligente Samsung.

Repetăm, în acest moment disponibilitatea cardurilor SMART Health care afișează starea de vaccinare Covid-19 este doar pentru rezidenții SUA cu dispozitive acceptate. Nu sunt informații despre extinderea acest sistem la nivel global, dar sigur acest lucru va avea loc în viitor. Acum utilizatorii de telefoane Galaxy vor putea stoca în siguranță dovada vaccinării în Samsung Pay.