Samsung a vândut peste 6,7 milioane de telefoane Galaxy 5G în 2019

707
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

2019 a fost anul în care 5G a devenit în sfârșit o realitate. Coreea de Sud, țara de origine a companiei  Samsung, a fost prima din lume care a lansat pentru public noua rețea 5G. Gigantul high-tech a fost pregătit să întâmpine această rețea revoluționară cu primul său smartphone compatibil, Samsung Galaxy S10 5G.

Apoi, compania sud-coreeană a continuat să lanseze pe tot parcursul anului noi smartphone-uri compatibile 5G. Ba chiar a oferit suport pe un dispozitiv din seria Galaxy A, dispozitiv care nu este cel mai important. Samsung a vrut să treacă în avantaj pe piața 5G chiar de la nașterea acesteia și a făcut acest lucru. Compania a declarat sâmbătă că a expediat peste 6,7 milioane de smartphone-uri Galaxy 5G în 2019. Cu acest număr impresionant de smartphone-uri 5G a avut o cotă de piață de 53,9%, din piața globală de smartphone-uri 5G.

Patru smartphone-uri high-end și unul din seria Galaxy A cu o conectivitate 5G

Samsung a oferit clienților un număr de cinci dispozitive compatibile 5G. Samsung Galaxy S10 5G, Galaxy Note 10 și Note 10+ 5G, Galaxy Fold 5G și Galaxy A90 5G. Galaxy A90 5G a fost primul dispozitiv Samsung, din afara celor premium, nu cel mai important, care a fost lansat cu suport pentru 5G. A fost lansată și tableta Galaxy Tab S6 5G, dar încă nu a ajuns la vânzare

Acum Samsung vrea să anunțe toată lumea în ceea ce privește noua rețea 5G, care a debutat în 2019: „Pentru Samsung, 2020 va fi anul Galaxy 5G”. A declarat TM Roh, președinte și șef de cercetare și dezvoltare la IT & Divizia de comunicații mobile, Samsung Electronics. El a mai adăugat că „În acest an tot mai multe dispozitive Samsung vor fi lansate cu o conectivitate 5G„.

Samsung înseamnă trei stele în limba coreeană. Compania are o influență puternică asupra dezvoltării economice, politicii, mass-mediei și culturii din Coreea. Compania produce aproximativ o cincime din exporturile totale din Coreea. Samsung are veniturile egale cu 17% din PIB-ul Coreei de Sud.

Samsung lucrează la noua rețea 5G de peste un deceniu, în special la echipamentele de rețea. Acestea sunt cele care vor permite operatorilor de telefonie mobilă să-și implementeze rețelele 5G și să ofere clienților telefoane capabile de conectivitate 5G. Samsung a furnizat echipamentul pentru rețeaua 5G din Coreea de Sud și a fost, de asemenea, selectat pentru a furniza un astfel de echipament pentru cei mai mari trei operatori de telefonie mobilă din Statele Unite.

Pe măsură ce mai mulți operatori de telefonie mobilă de pe întregul glob își lansează rețelele publice 5G, Samsung își va putea folosi poziția deja dominantă pentru a oferi dispozitive Galaxy 5G pentru toate categoriile de clienți și prețuri pentru toate buzunarele.