Samsung a început vânzarea de laptopuri cu ecrane QLED

1101
Sursa Foto: en.yna.co.kr

Samsung Galaxy Book Flex și Galaxy Book Ion au fost prezentate în octombrie la Samsung Developer Conference 2019. Acum Samsung Electronics a anunțat că noile sale laptopuri cu afișaje QLED sunt la vânzare în Coreea de Sud. Precomenzile pentru laptopurile Galaxy Book Flex și Galaxy Book Ion au început vineri 13 decembrie pe site-ul companiei și la comercianții de retail online, a spus Samsung.

Samsung Galaxy Book Flex și Galaxy Book Ion sunt primele două laptopuri din lume care sunt echipate cu ecran QLED. QLED este termenul de marketing al companiei Samsung pentru ecranele cu tehnologie cuantică cu LED. Laptop-urile vor oferi o luminozitate maximă de 600 nit în modul exterior. Acest lucru face ca cititul pe aceste ecrane să fie mai ușor sub lumina directă a soarelui.

Galaxy Book Flex și Galaxy Book Ion co-proiectate cu Intel

Samsung a spus că cele două modele de laptop au fost co-proiectate cu Intel ca parte a programului inovator Project Athena. Galaxy Book Flex și Galaxy Book Ion sunt alimentate de procesoare Intel Core din generația a 10-a și acceptă opțiuni de conectare îmbunătățite cu Wi-Fi 6 și Thunderbolt 3 Intel.

Galaxy Book Flex vine cu un stilou S Pen modernizat și noi controale de gesturi. Laptopul are o balama ce permite deschiderea la 360°, astfel se poate utiliza dispozitivul ca tabletă. Galaxy Book Ion este un laptop mai tradițional cu o carcasă dintr-un aliaj de magneziu, mai ușor decât aliajul de aluminiu folosit la Galaxy Book Flex. Funcția Wireless PowerShare care a debutat pe Galaxy S10 este disponibilă pe cele două laptopuri. Ambele laptopuri vin în două dimensiuni, de 13,3 inch (33,78 centimetri) și 15,6 inch (39,62 centimetri).

Magneziul este al nouălea element și al treilea metal după aluminiu și fier ca abundență în scoarța solidă terestră, formând aproximativ 2% din masa acesteia. Magneziul pur nu se găsește în natură. Apare în numeroase minerale și în verdele frunzelor plantelor.

Conform agenției de presă sud-coreene Yonhap, Samsung a spus că Galaxy Book Flex are un preț între 1,75 milioane won (1,472 USD) și 2,92 milioane won (2,457 USD). În timp ce Samsung Galaxy Book Ion va avea un preț între 1,47 și 2,59 milioane won adică între 1.240 dolari și 2.180 dolari.

Samsung nu a dat deocamdată detalii despre disponibilitatea la nivel global sau pentru anumite piețe. Conform unor informații anterioare cele două laptopuri vor ajunge și pe piața americană dar data nu se cunoaște în acest moment.