Samsung a avut vânzări record și profit foarte mare în Q4 2021

360
Samsung a avut vanzari record si profit foarte mare in Q4 2021
Sursa foto: en.yna.co.kr

Samsung a anunțat ieri câștiguri mari în Q4 2021 din vânzările de cipuri și electronice de larg consum. Veniturile Samsung în au ajuns la 76,57 trilioane KRW (~63,64 miliarde USD), în timp ce profitul operațional a fost de 13,87 trilioane KRW (~11,52 miliarde USD). Compania a anunțat un profit net de 10,8 trilioane KRW (aproximativ 9 miliarde dolari) pentru Q4 2021.

Profitul operațional a crescut cu 53,3%, fiind cel mai mare profit operațional din Q4 2017. Trimestrial, profitul operațional al Samsung a scăzut cu 12,3% față de trimestrul al treilea. A fost de 13,87 trilioane KRW (11,5 miliarde USD) în trimestrul încheiat la 31 decembrie 2021. A fost însă mai mic decât cel din trimestrul precedent din cauza costurilor unice, inclusiv a bonusurilor angajaților.

În timp ce cererea de cipuri de memorie a fost puternică, câștigurile au scăzut față de trimestrul precedent din cauza problemelor din lanțul global de aprovizionare și a unei ușoare scăderi a prețurilor medii de vânzare, a spus Samsung conform agenției de presă sud-coreene Yonhap. Divizia de memorie a înregistrat un venit consolidat de 21,6 miliarde USD și un profit operațional de 7,35 miliarde USD în Q4.

Samsung a înregistrat vânzări mari de electrocasnice și telefoane premium

Afacerea combinată de produse mobile și electronice de larg consum, numită acum Mobile eXperience sau MX, a înregistrat venituri 24 miliarde USD și un profit operațional de 2,2 miliarde USD. Creșterea ușoară a veniturilor s-a datorat în principal vânzărilor puternice ale smartphone-urilor sale premium. Au intrat aici dispozitivele pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3, dar și cele din seria Galaxy S. S-au vândut foarte bine și PC-urile, tabletele și dispozitivele purtabilele în perioada sărbătorilor.

KRW Korean Republic Won sau won, este moneda oficială din Coreea. Multe caracteristici moderne de securitate care pot fi găsite și în euro, lire sterline, dolari canadieni sau yenii japonezi sunt incluse în bancnotele sud-coreene.

Lipsa de componente pare să se fi diminuat în al patrulea trimestru, contribuind la livrările mai mari de smartphone-uri. Livrările de telefoane Samsung au fost estimate la ~67 de milioane în perioada octombrie-decembrie 2021. Este o creștere cu aproximativ 7% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Counterpoint Research. Samsung a vândut de patru ori mai multe telefoane pliabile din seria Galaxy Z în 2021 decât anul precedent. Compania nu a dezvăluit cifrele exacte. Counterpoint Research a estimat că Samsung va domina piața pliabilă cu o cotă de 75% până în 2023.

Pentru întregul an, afacerea cu cipuri a companiei a raportat venituri de peste 94 de trilioane de woni, depășind Intel la vânzări. Vânzările totale anuale ale companiei au ajuns la un nivel record de 279,6 trilioane de woni. Cifra este în creștere cu 18% față de anul trecut, iar profitul operațional a fost în creștere cu 43,45%.