Samsung vrea să-și dubleze vânzările de telefoane pliabile în 2022

377
Samsung vrea sa dubleze vanzarile de telefoane pliabile in 2022
Sursa Foto: phonearena.com

Se pare că producătorul coreean Samsung este foarte serios și încrezător în viitorul gamei sale de smartphone-uri pliabile. Potrivit companiei de analiză UBI Research, gigantul tech din Coreea de Sud vrea să-și dubleze producția de ecrane OLED pliabile anul viitor.

Conform informațiilor, compania Samsung va produce 8,1 milioane de ecrane pliabile în 2021. Acest lucru ar trebui să se traducă în aproximativ 8 milioane de telefoane pliabile livrate. Este vorba aici de ecrane pentru Samsung Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip și Galaxy Z Flip 3. Rata de randament a liniilor de asamblare este de aproximativ 80 – 90%, ceea ce ar putea duce la un număr mai mic de ecrane pliabile.

Samsung va dubla producția de ecrane OLED pliabile în 2022

Dublarea producției de ecrane OLED pliabile la 18 milioane ar trebui să se traducă în aproximativ 14 până la 16 milioane de telefoane pliabile produse anul viitor. Subsidiara Samsung Display – Dowoo Insys – procesează folia de protecție din sticlă ultra-subțire necesară pentru Galaxy Z Flip și Z Fold. Conform PhoneArena, sticla UTG pentru ecranele pliabile este furnizată de SCHOTT AG Germania.

Se știe deja că Samsung va înființa mai multe linii de producție pentru a dubla capacitatea de producție. UBI Research mai spune că livrările de panouri pliabile ar putea ajunge la 49 de milioane de unități în 2025. Până atunci Samsung va lansa mai multe modele de telefoane pliabile.

SCHOTT AG este o companie multinațională germană specializată în fabricarea de sticlă. A fost fondată în 1884 la Jena, Germania, de către Otto Schott, Ernst Abbe, Carl Zeiss și Roderich Zeiss. A furnizat sticlă pentru microscoape și telescoape companiei Carl Zeiss.

Producția crescută de panouri pliabile va permite subsidiarei Samsung Display să vândă și altor producători de telefoane ecrane pliabile. Se spune că producătorii chinezi precum Xiaomi și Vivo caută să obțină panourile Samsung pentru propriile dispozitive pliabile. Circulă, de asemenea, zvonuri despre Google și Apple care caută să adauge un telefon pliabil la gama lor. Și în aceste cazuri Samsung este alegerea evidentă pentru un furnizor de display. Samsung Display este lider în producția de ecrane OLED pliabile cu o cotă de piață de 91% în 2021.

În august, Samsung a dezvăluit Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Ambele telefoane au oferit îmbunătățiri semnificative în tehnologia lor de afișare pliabilă și prețuri mai atractive. Galaxy Z Fold 3 este apreciat pentru versatilitatea sa și suport S Pen, în timp ce Galaxy Z Flip 3 este plăcut pentru aspectul său și dimensiunea de buzunar.