Samsung are peste 84% din vânzările de smartphone-uri în Coreea în Q3 2023

227
Samsung Electronics
Sursă foto: Newmoney

Compania Samsung a fost și în trimestrul trei din acest an pe primul loc la nivel global în privința telefoanelor vândute. Datele, făcute publice de Canalys, confirmă iarăși că Samsung nu are rival în materie de smartphone-uri. Acum am aflat în ce țară are Samsung cel mai mare procent de vânzări. Nu este deloc o surpriză.

Samsung Electronics Co. a reprezentat mai mult de 80% din vânzările de smartphone-uri din Coreea de Sud în Q3 2023. Acest lucru este cu atât mai impresionant, cu cât cererea de gatgeturi a fost, surprinzător, extrem de redusă în ultima perioadă în țara de origine Samsung, potrivit The Korea Herald.

Datele despre vânzările de telefoane din Coreea au fost publicate în urmă cu două zile de compania Counterpont Research. Conform Counterpoint Research, aceste cifre uimitoare au fost obținute în urma cererilor pentru smartphone-uri de ultimă generație și alte gadget-uri.

Aproximativ 3,4 milioane de smartphone-uri au fost vândute în Coreea de Sud în perioada iulie-septembrie. Cifra este în scădere cu 10% față de un an în urmă, potrivit datelor publicate Counterpoint Research. Telefoanele inteligente Samsung au dominat piața, captând 84% din vânzările totale. În rol major în obținerea acestui procent a avut popularitatea noilor modele pliabile: Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Fold 5.

Aproape 90% din populația coreeană deține un smartphone, iar peste 98% dintre casele sud-coreene accesează internetul zilnic. În jur de 94,4% (2023) din populația din Coreea folosește platforme de comerț electronic pentru cumpărături.

Cota de piață a Apple Inc. a crescut cu 2 puncte procentuale, față de trimestrul precedent, iPhone-urile reprezentând 15% din piață. Acestea sunt cifre sănătoase pentru producătorul american de smartphone-uri, în ciuda lansării întârziate a seriei Apple iPhone 15. Cu toate acestea, în aceste câteva săptămâni, cota de piață a Apple a crescut cu 2%, ducând compania de la 13% la 15%. Potrivit datelor de la Counterpoint Research, alte mărci de smartphone-uri din Coreea, precum Motorola, dețineau restul de 1% din piață.

Există câteva motive în spatele cotei uriașe de piață a Samsung în Coreea de Sud, potrivit GizmoChina. Pentru cei care nu știu, Coreea este țara de origine a companiei Samsung. Astfel, există un fel de loialitate, de patriotism local, față de brand în Coreea de Sud. Acest lucru, dar și calitatea, specificațiile și caracteristicile telefoanelor gigantului coreean au contribuit la cota uriașă de piață a Samsung în Coreea.