Samsung și Vodafone România colaborează pentru lansarea Open RAN

117
Samsung si Vodafone Romania for Open RAN Rollout
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că a fost selectată de Vodafone România pentru a implementa software-ul complet virtualizat RAN (vRAN) și soluțiile radio pentru lansarea Open RAN în România. Această implementare comercială, rezultatul colaborării Samsung și Vodafone România, va acoperi marile orașe urbane din România. În acest fel compania Vodafone va oferi clienților săi servicii de rețea comercială stabilă și de înaltă calitate. Principalele orașe urbane ale României vor fi conectate prin soluțiile avansate Samsung 2G, 4G și 5G Open RAN.

Samsung va furniza soluțiile sale vRAN care acceptă soluții multi-RAT, de automatizare și stații cu bandă triplă compatibile cu Open RAN, precum și stații 5G Massive MIMO. Stațiile Samsung cu bandă triplă combină benzile de frecvență de 700MHz, 800MHZ și 900MHz în una singură și compactă. Aceasta oferă o acoperire cu spectru multiplu pentru rețelele 2G, 4G și 5G. Astfel permite o capacitate crescută a rețelei, o flexibilitate mai mare și o amprentă mai mică. Recent am aflat că Samsung și TELUS vor construi prima rețea Open RAN 5G din Canada.

O caracteristică cheie a unui Open RAN virtualizat și deschis (Open Radio Access Networks) este că mai mulți furnizori pot – și vor – coexista în cadrul unui singur domeniu. Această abordare este de mare ajutor pentru furnizorii mai mici care ar putea să nu aibă cerințele financiare sau resursele pentru a construi și gestiona soluții în întregul ecosistem RAN (de exemplu, antenă radio, unități de bandă de bază, servere CU/DU, software de management și orchestrare etc.).

Momentul din spatele tehnologiilor Open RAN, în Vodafone și printre partenerii noștri, se dezvoltă”. A declarat Alberto Ripepi, Chief Network Officer la Vodafone Group, potrivit SamsungNewsroom. „Noile tehnologii precum IA generativă prind rădăcini și sunt încorporate în afaceri, fabrici și practici de asistență medicală. Ele vor avea nevoie de rețele puternice bazate pe inteligență pentru a le susține. Open RAN este conceput pentru a face exact asta.”

Pe măsură ce colaborarea Samsung și Vodafone continuă să facă progrese în toată Europa, această lansare în România va marca o etapă semnificativă care subliniază dedicarea noastră față de inovarea în rețea”. A declarat și Julia Kim, Președinte și Șef al Business Networks la Samsung Electronics. „Soluțiile noastre de rețea de pionierat vor propulsa călătoria de transformare a Vodafone România.

Acest anunț vine în urma proiectului pilot al Samsung cu Vodafone de anul trecut în România. Companiile au finalizat primele apeluri 4G prin RAN deschis comercial partajat în zonele rurale ale României. Acum Samsung și Vodafone România colaborează pentru a-și susține inițiativa Open RAN atât în ​​zonele rurale, cât și urbane din România.