Samsung Wallet nu va mai fi disponibil pe telefoanele Galaxy mai vechi

190
Samsung Wallet
Sursa foto: via samlover.com

Potrivit ultimelor informații, una dintre cele mai iubite și utile caracteristici ale telefoanelor Samsung nu va mai fi disponibilă pe telefoanele Galaxy Mai vechi. Este vorba despre Samsung Pay, acum Samsung Wallet, sistemul mobil de plată și portofel digital al companiei Samsung lansat în 2015.

Anul trecut, Samsung a fuzionat Samsung Pay și Samsung Pass într-o singură aplicație numită Samsung Wallet. Acum, compania încetează suportul pentru Samsung Wallet pe unele smartphone-uri Galaxy mai vechi, ceea ce ar putea afecta unii utilizatori. Vedeți pe I❤️Samsung o comparație între Samsung Wallet vs Google Wallet!

Samsung a început să trimită notificări utilizatorilor de smartphone-uri Galaxy din unele țări despre încetarea suportului pentru Samsung Wallet pe telefoanele Galaxy mai vechi. Notificarea spune că Samsung Wallet nu va funcționa pe telefoanele Galaxy care rulează Android 9.0 (sau versiuni anterioare de Android) începând cu 15 martie 2024. Această notificare a fost trimisă persoanelor din Canada, potrivit SamLover. Cel mai probabil și utilizatorii din alte țări vor începe să primească notificări similare.

La nivel global în ianuarie 2024 Android 9 avea o cotă de piață de 5,72% din cota de piață Android. Android 8 Oreo avea o cotă de piață de 2%. În România Android 9, tot în luna ianuarie 2024, avea o cotă de piață de 5,05%. Cota de piață în Europa era de 4,79%. Deci nu mai sunt mute telefoane care rulează pe acest sistem de operare. Cele care rulează pe anterioarele sisteme de operare sunt și mai puține.

Această modificare va afecta utilizatorii care au Galaxy S8, Galaxy Note 8 sau chiar și smartphone-uri Galaxy mai vechi. Seria Galaxy S8 și Galaxy Note 8 nu sunt compatibile cu Android 10. În același timp, seria Galaxy S9 și Galaxy Note 9 rulează Android 10 ca ultima lor versiune de Android. Firma sud-coreeană a lansat recent o nouă actualizare pentru Samsung Wallet. Acum Samsung sugerează utilizatorilor să instaleze această actualizare dacă telefonul lor Galaxy rulează Android 10 (sau o versiune mai nouă de Android).

Magnetic Secure Transmission sau transmisia securizată magnetic. MST pe un smartphone sau smartwatch emite un semnal care imită banda magnetică aflată pe un card de plată tradițional, la cititorul de carduri al terminalului de plată.

Deoarece telefoanele afectate au acum șapte ani și este posibil ca majoritatea oamenilor să fi făcut upgrade la telefoane mai noi, acest sfârșit al suportului pentru Samsung Wallet ar putea să nu afecteze mulți utilizatori. Samsung Wallet le permite utilizatorilor să-și adauge cardurile de credit și de debit în aplicație pentru a efectua plăți mobile prin MST sau NFC. Aplicația permite, de asemenea, oamenilor să-și adauge cardurile de fidelitate/de membru, biletele de autobuz/avion/tren și carduri cadou. În SUA pot fi adăugate și premise de conducere sau cărți de identitate.