În SUA Samsung Wallet primește suport pentru permisele de conducere

239
Samsung Wallet
Sursa foto: via androidheadlines.com

În urmă cu aproximativ două luni Samsung a anunțat că va aduce permise de conducere mobile și ID-uri de stat în Samsung Wallet. Compania a spus că Arizona și Iowa vor fi primele state din SUA care vor permite rezidenților să aibă o versiune mobilă a permisului de conducere. Se pare că lansarea a început, cel puțin în Arizona. Samsung a trimis recent e-mail-uri utilizatorilor aplicației Samsung Wallet în care îi anunță despre noua funcție.

În anunțul din octombrie, compania coreeană a spus că Samsung Wallet va adăuga suport pentru permisele de conducere mobile „mai târziu în acest an”. Compania nu a specificat o cronologie mai precisă. Cu toate acestea, mai mulți utilizatori americani au primit recent un e-mail în care se spune că funcția Mobile Driver’s LicensePermis de conducere mobil „este acum activă” în aplicația Wallet. Potrivit AndroidHeadlines, e-mailul sugerează că lansarea a început în Arizona.

Odată ce funcția este disponibilă, deținătorii de permis de conducere sau de carte de identitate din Arizona pot adăuga o copie digitală a cardului fizic în Samsung Wallet. Pentru a adăuga, deschideți aplicația Samsung Wallet, accesați fila Acces rapid, faceți clic pe butonul „+”, selectați „ID-uri digitale” și faceți clic pe opțiunea „Licență de conducere/ID de stat”. Acum vi se va cere să scanați partea din față și din spate a actului dvs. de identitate. Când ați terminat, atingeți „Următorul”.

Apoi, trebuie să vă confirmați identitatea cu o scanare a feței. Samsung spune că acest lucru este pentru a verifica că sunteți „deținătorul de drept al permisului de conducere sau al ID-ului de stat și este doar în scopuri de verificare”. După scanarea feței, atingeți „Trimiteți” pentru a finaliza procesul. Va solicita o amprentă digitală sau autentificare PIN (Număr Personal de Identificare) pe telefon. Acest lucru asigură că numai dvs. puteți accesa ID-ul digital atunci când este necesar.

Codul PIN (Personal Identification Number) este un cod numeric (4-12 cifre). A fost inventat și brevetat în 1996 de James Goodfellow. El a primit Order of the British Empire – Ordinul Imperiului Britanic în 2006 pentru codul PIN.

Permisul de conducere sau ID-ul dvs. de stat este acum stocat în siguranță în Samsung Wallet, în formă criptată. Puteți utiliza copia digitală la punctele de control. Dacă un punct de control are un cititor de identitate digitală, puteți să atingeți telefonul lângă cititorul NFC sau să selectați ID-ul digital din aplicație și să îl scanați pe cititorul de coduri QR. Nu este nevoie să arătați cartea de identitate fizică unui ofițer de poliție. Vedeți pe I❤️Samsung ce diferențe sunt între Samsung Wallet și Google Wallet!

Noua funcție Samsung Wallet ajută rezidenții din Arizona și Iowa să își verifice identitatea și în aeroporturi. Cu toate acestea, nu funcționează în toate aeroporturile. Din fericire, Samsung plănuiește să schimbe asta în curând. De asemenea, intenționează să extindă funcția la mai multe cazuri de utilizare dincolo de punctele de control și să o aducă în alte state din SUA. Cu toate acestea, compania Samsung nu a specificat momentan numele altor state.