Ce este Samsung Wireless PowerShare și ce dispozitive sunt compatibile?

2288
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Wireless PowerShare este o caracteristică care vă permite să transformați Galaxy S20, S20+, S20 Ultra și Z Flip într-un încărcător wireless. De asemenea, cunoscut sub numele de încărcare inversă fără fir, vă oferă posibilitatea de a partaja bateria și de a încărca cu ușurință Galaxy Watch sau Galaxy Buds+.

Funcționează cu mai multe dispozitive Samsung certificate Qi, care este un standard obișnuit. În acest fel, atâta timp cât dispozitivul poate fi încărcat prin Qi, îi puteți oferi o anumită energie din telefon. Cu Wireless PowerShare puteți încărca smartphone-uri, smartwatch-uri, tablete, căști wireless sau chiar o periuță de dinți. Funcția nu se limitează doar la telefoane și gadget-uri fabricate de Samsung.

Bateria trebuie să aibă minim 30% pentru a încărca prin PowerShare

Wireless PowerShare a debutat pe telefoanele Samsung la începutul anului trecut. Atunci tehnologia de încărcare inversă PowerShare a debutat cu seria Galaxy S10. Când aveți bateria descărcată puteți să obțineți un impuls prin partajarea de putere de la un alt smartphone Samsung.

Pentru a utiliza PowerShare, așezați Galaxy S20+, S20 Ultra sau alte telefoane cu funcția PowerShare cu fața în jos. Apoi așezați dispozitivul pe care trebuie să îl încărcați în centrul din spatele telefonului. Pe afișajul acestuia va apărea că se încarcă wireless.

În cazul setului Galaxy Buds+ sau Galaxy Buds Live, lumina de încărcare ar trebui să se aprindă. Telefonul care furnizează curent trebuie să aibă minim 30% încărcare a bateriei, pentru ca această funcție să lucreze. În caz contrar, vi se va solicita să vă încărcați telefonul. Dacă bateria rămasă de pe dispozitiv scade sub acest nivel, partajarea de energie se va opri.

Qi – în cultura tradițională chineză și, cu mici variații în cultura vietnameză, coreeană și japoneză este un principiu activ în orice lucru viu. Qi se traduce literal ca „suflare”, „aer”, sau „gaz”, și la figurat ca „energie materială”, „forță vitală”, sau „flux de energie”.

Samsung Wireless PowerShare este posibil să nu funcționeze cu anumite accesorii, huse, alte dispozitive de marcă sau unele articole portabile Samsung. Dispozitive diferite se pot încărca la viteze diferite. Nu mișcați și nu utilizați niciun dispozitiv în timpul încărcării. Scăderea procentului bateriei pe dispozitivul de încărcare nu va corespunde neapărat cu aceeași creștere procentuală pe dispozitivul încărcat.

Dispozitive compatibile

Wireless PowerShare este disponibil pe seria Galaxy S20, Z Flip, seria Galaxy Note 20, Note 10, seria Galaxy S10, Galaxy Fold și Samsung Galaxy Z Fold 2. Conform samsung.com/global, aceste modele pot transfera baterie la alte dispozitive compatibile Qi.

Pot primi energie pentru baterie prin Wireless PowerShare smartphone-uri cu încărcare wireless Qi, cum ar fi seria Galaxy S20; Z Flip; seria Note 20; seria Note 10; seria Galaxy S10, Galaxy Fold; Galaxy Z Fold 2; seria Galaxy S9 sau Galaxy S8. De asemenea, mai sunt compatibile pentru încărcare Galaxy S7; S7 Edge; S7 Active; Galaxy S6; Galaxy S6 Edge; S6 Active; S6 Edge+; Galaxy Note 9; Note 8; Note FE, și Galaxy Note 5.

Dintre smartwatch-uri: Galaxy Watch Active 2; Galaxy Watch Active; SamsungGear Sport; Gear S3; Galaxy Watch; Galaxy Buds+, Galaxy Buds și Galaxy Buds Live.