Samsung și Xbox aduc Fortnite și alte jocuri pe televizoarele Smart TV 2021

244
Samsung Forntite Xbox
Sursă foto: Xbox

Samsung este foarte preocupat de conținutul ce îl oferă utilizatorilor de Smart TV. Acum Samsung colaborează cu Xbox pentru a aduce Fortnite și multe alte jocuri pe toate televizoarele inteligente Samsung din 2021. Acest parteneriat aduce și aplicația Xbox pe mai multe televizoare Samsung Smart TV. Acest lucru va permite utilizatorilor să joace jocuri pe un Smart TV cu orice controler Bluetooth.

Xbox a anunțat pentru prima dată această funcție în iunie anul trecut, când aplicația Xbox cu capabilități Xbox Cloud Gaming a fost disponibilă în gama Samsung Smart TV 2022. Acum, funcția este extinsă și la Samsung Smart TV 2021, aducând jocuri Xbox pentru mai mulți proprietari de televizoare Samsung, potrivit Sammyfans.

Fortnite pe Samsung Smart TV 2021

Prin această colaborare și aducând utilizatorilor noi jocuri precum Fortnite, companiile transformă experiența limitată în mod normal la consolă într-o experiență mobilă care poate fi partajată. Mai mult decât atât, aplicația Xbox este deja disponibilă prin Gaming Hub pe multe televizoare inteligente Samsung. Acest lucru elimină nevoia unei console sau a unui grup neplăcut de cabluri.

Cu aplicația Xbox conectată la televizoarele inteligente Samsung, jucătorii vor putea juca jocuri fără a fi nevoie să conecteze un controler Bluetooth la televizor și să încarce discul în consolă, lucru pe care expertul în jocuri de noroc Ninja l-a arătat într-un clip video exclusiv la The Game Awards 2022.

Fortnite este un joc video online multiplayer lansat în 2017. În 2021 avea peste 400 de milioane de utilizatori. Peste 60% dintre jucători sunt în categoria de vârstă între 18-24 de ani. Fortnite a generat venituri de 5,8 miliarde de dolari în 2021.

Spectatorii îl pot vedea pe Ninja jucând Fortnite cu un controler Xbox în fața unui Smart TV Samsung, fără consolă sau PC în apropiere. De asemenea, spectatorii îl pot auzi pe Ninja descriindu-și experiența ca fiind „lină” și „reactivă”. În acest videoclip, Ninja afișează noua compatibilitate dintre aplicația Xbox și Samsung Gaming Hub explorând cel mai recent capitol din Fortnite pe televizorul său și descoperind noi locații și vehicule insulelor, potrivit unui comunicat de presă al Samsung.

Din clipul video aflăm că Fortnite rulează cea mai recentă versiune lansată recent: Unreal Engine 5.1. Deci Fortnite va fi disponibil pe toate televizoarele inteligente Samsung de anul trecut. Mai mult, va veni alături de o mulțime de alte jocuri sub Xbox Game Pass.

Pe de altă parte, Samsung a anunțat recent că posesorii de televizoare Samsung Smart TV 2021 vor putea accesa aceleași jocuri prin Samsung Gaming Hub.