Samsung și Xiaomi vor produce un procesor bazat pe ARM Cortex-X2

510
Samsung si Xiaomi vor produce procesorul ARM Cortex X2 sport
Sursa Foto: via gizmochina.com

Samsung și Xiaomi s-au asociat aparent pentru a produce un nou procesor personalizat. Cele două firme au organizat până acum cinci întâlniri cu privire la dezvoltarea unui procesor personalizat bazat pe nucleele ARM Cortex X2.

Potrivit GizmoChina, compania ARM nu a anunțat încă nucleul Cortex X2, dar noua arhitectură este așteptată să fie dezvăluită mai târziu în acest an. Similar cu parteneriatul dintre gigantul tehnologic chinez și sud-coreean, Qualcomm este de așteptat să adopte și el noua arhitectură v9 pentru viitoarele sale modele de procesoare. Chiar și Samsung va folosi probabil noile nuclee Qualcomm pentru procesoarele sale bazate pe Exynos.

Parteneriat Samsung și Xiaomi pentru un cip personalizat

Mai mult, conform GizmoChina, se pare că Xiaomi ar căuta să utilizeze GPU-urile ARM Mali peste ofertele combinate Samsung și AMD, din cauza unităților limitate disponibile. În ultima perioadă, multe companii trec la chipset-uri personalizate pe piața smartphone-urilor Android. Recent și Apple și-a mutat seria de PC-uri Mac pe procesoare personalizate. Chiar și Google se pare că lucrează la un SoC (System-on-a-Chip) „Whitechapel” personalizat pentru viitoarea sa serie Google Pixel 6. În acest fel un parteneriat Samsung și Xiaomi, este plauzibil.

Deocamdată, informațiile despre posibilul parteneriat Samsung și Xiaomi nu au fost confirmate de cele două părți. Dar, merită menționat faptul că nu este prima dată când Xiaomi arată interes pentru dezvoltarea de cipuri personalizate.

Xiaomi este cuvântul chinezesc pentru „mei”. Este o companie chineză producătoare de smartphone-uri și electronice, fondată în 2010. Compania a fost al patrulea producător de smartphone-uri la nivel mondial în 2019 și al treilea în 2021.

Din păcate, până acum informația este la nivel de zvon. Cu toate acestea, au fost informații anterioare că Xiaomi ar fi interesat de a dezvolta cipuri personalizate. Recent compania din China a lansat un CPU (Central Processing Unit) propriu, pentru semnalul de imagine. Astfel acordul dintre cele două companii ar putea fi un pas mai departe al companiei chineze în producerea de procesoare personalizate. Nu trebuie să uităm că Xiaomi a ajuns în acest an al treilea producător mondial de smartphone-uri.