Samsung zdrobește Apple și Huawei în viteze de descărcare

844
Sursa Foto: via PhoneArena.com

Samsung a zdrobit Apple și Huawei în viteze globale de descărcare, constată un nou studiu apărut pe piață. OpenSignal este o companie de analiză mobilă cunoscută în primul rând pentru examinările detaliate ale rețelelor mobile globale. Au fost testate mai multe rețele și operatori de telefonie mobilă din mai multe țări pentru a vedea unde sunt cele mai mari viteze de descărcare, latență cea mai mică și cea mai bună acoperire 4G.

OpenSignal a efectuat 117 miliarde de măsurători pe mai mult de 23 de milioane de smartphone-uri din întreaga lume. Aceste măsurători au fost efectuate între 1 aprilie și 30 iunie. A fost evaluată experiența generală a rețelei mobile bazată pe mărci de telefoane. Cu alte cuvinte, OpenSignal a verificat vitezele obținute la descărcare de dispozitivele primilor trei producători mondiali de smartphone-uri, Samsung, Huawei și Apple. Concluzia nu este o surpriză. Smartphone-urile Samsung sunt imbatabile!

Samsung ocupă locul unu câștigând pe 14 din cele 40 de piețe

S-ar putea să nu pară o dominație foarte categorică, dar cele 14 locuri unu ocupate de Samsung sunt dublul locurilor unu ocupate de Apple. În timp ce în celelalte 19 țări cele două companii sunt relativ apropiate. Acest lucru lasă Huawei fără nici un loc unu! Este dezamăgitor pentru un brand care a crescut repede și s-a extins impresionant în ultimii ani în Asia și Europa.

Cea mai notabilă (și poate surprinzătoare) victorie a lui Samsung vine din SUA. Acolo viteza medie a dispozitivelor Galaxy este înaintea iPhone-urilor Apple cu un semnificativ 8,2 Mbps. Acesta nu este un decalaj teoretic, deoarece sondajul explorează experiența reală a rețelei mobile a utilizatorilor efectivi. Nu sunt numere reci enumerate în fișele tehnice ale acestor produse. Desigur, testele de viteză nu sunt întotdeauna reprezentative pentru navigarea pe internet sau cazurile de utilizare în streaming. Totuși, metodologia complexă folosită de OpenSignal și dimensiunea mare a eșantionului fac acest studiu extrem de fiabil.

OpenSignal este o companie engleză fondată în 2010 cu sediul în Londra, UK. OpenSignal este o companie independentă de analiză mobilă specializată în cuantificarea experienței în rețeaua mobilă. OpenSignal măsoară puterea semnalului, viteza și fiabilitatea datelor. Compania folosește date din rețeaua mobilă reală a utilizatorilor din peste 88 de țări.

Deci, dacă locuiți în SUA, Australia, Chile, India, Indonezia, Irlanda, Italia, Malaezia, Mexic, Olanda, Norvegia, Rusia, Spania sau Suedia, aveți mai multe șanse să descărcați lucruri mai repede pe un dispozitiv Samsung decât pe un iPhone. Între timp, Apple este mai bună în Brazilia, Costa Rica, Kuweit, Maroc, Arabia Saudită, Taiwan și Emiratele Arabe Unite.

Majoritatea telefoanelor aflate în circulație sunt clasificate drept produse „de nivel mediu”

Apple XS și Apple XS Max sunt singurele telefoane Apple incluse în acestă analiză. Acest lucru se datorează faptului că acceptă pe deplin tehnologia LTE Categoria 16, spre deosebire de Apple XR, care împachetează un modem LTE categoria 12, mai puțin performant.

Așa cum subliniază OpenSignal, Apple s-a concentrat în mare parte pe actualizări și inovații în departamentele de recunoaștere facială, cameră foto, durata bateriei și procesare, în ultimii ani, acordând o atenție mult mai mică îmbunătățirilor capacităților rețelei mobile. În esență, telefoanele de înaltă calitate Samsung vin cu multe componente LTE mai rapide, ceea ce se traduce în mod natural în experiențe superioare din lumea reală.

Merită subliniat faptul că mediile țărilor se bazează pe viteze obținute de dispozitive de la toate gamele de telefoane. Acest lucru face ca avantajul Samsung față de Apple în locuri precum SUA să fie mult mai impresionant, privind doar la telefoanele high-end cum ar fi Galaxy S10, Galaxy Note 9, Galaxy S9 și S9+, Apple iPhone XS, XS Max, Huawei P30 Pro și P20 Pro. Apple se află la 1,5 Mbps în spatele Samsung la nivel global, urmată de Huawei.