Samsung Electronics a sărbătorit Ziua Internațională a culturii Geek

847
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

În fiecare 25 mai, Ziua Internațională Geek sărbătorește pasionații de noi tehnologii. De mai bine de 50 de ani, Samsung Electronics este un pionier în inovație: comunicații mobile, IT, electrocasnice, TV / AV etc. Fiecare produs nou reflectă angajamentul și crezul Samsung de a facilita viața zilnică a consumatorilor, dar și dorința Samsung de a dezvolta noi utilizări.

Cuvântul geek este un termen de jargon, care se referă la o persoană excentrică, neobișnuită sau ciudată. O persoană care pare să fie obsedată de unul sau mai multe lucruri incluzând cele legate de intelectualitate, electronică, jocuri, etc.

Cu această ocazie Samsung este alături de cei mai avansați utilizatori din punct de vedere tehnic și, fără îndoială, cei mai pasionați, oferind o selecție de produse inovatoare, concepute pentru a atrage toate aceste persoane, fie că sunt jucători, informaticieni sau chiar pasionați de sunet.

Ziua Geek! Inițiativa a luat naștere în Spania în 2006 ca și s-a răspândit în întreaga lume prin internet. Din 2010 sărbătorirea zilei Geek s-a răspândit în continuare fiind organizată în mai multe orașe diferite. A avut loc la Halifax, Budapesta, Tel Aviv, Timișoara sau San Diego.

Vă prezentăm câteva aparate Samsung de care sunt atrași pasionații culturii Geek și pe care Samsung le-a amintit cu ocazia Zilei Internaționale Geek 2020.

Monitoarele de jocuri Odyssey: curbate, puternice și futuriste

Monitoarele de jocuri Samsung G7 și G9 sunt primele din gama Odyssey, anunțate de Samsung la începutul anului la CES. Au primele ecrane curbate 1000R din lume, o curbură apropiată de câmpul de vedere al ochiului uman. Au fost concepute pentru a optimiza confortul vizual și imersiunea. Monitoarele Odyssey oferă o rată de reîmprospătare de 240Hz, timp de răspuns real de 1ms. Sunt compatibile cu tehnologiile NVIDIA G-Sync și AMD FreeSync 2 pentru o experiență de joc de excepție, fără distorsiuni de imagine.

Designul futurist al monitorului G9, cu ecranul curbat ultra-imersiv de 49 inch (124,46 centimetri), carcasa albă și sistemul său de iluminare pe spatele monitorului, este gândit pentru jucători. Marginile aproape inexistente permit utilizatorului să se concentreze pe conținutul ecranului. Are o rezoluție duală WQHD (5120×1440) și o luminozitate de până la 1000 cd/mp, pentru imagini de o claritate incomparabilă. Samsung G7 este mai flexibil, o rezoluție WQHD (2560×1440) și este disponibil în diagonale de 27 inch și 32 inch.

T7 Touch: SSD extern cu cititor de amprente integrat

Lansat în ianuarie 2020, SSD extern T7 Touch combină securitate, performanță și robustețe. O delicatesă pentru pasionații Geek. Este primul SSD Samsung echipat cu un cititor de amprentă încorporat! Are, de asemenea, protecție prin parolă și criptare hardware AES de 256 biți. Adică trei niveluri de securitate pentru a asigura protecția datelor.

Cu o viteză de citire de 1,05 GB/s și o viteză de scriere de 1 GB/s. Este de aproximativ două ori mai rapid decât predecesorul său, T5, și de aproape 10 ori mai rapid decât HDD-urile externe tradiționale. Este rezistent la căderi de până la doi metri înălțime și, deși este consolidat de o carcasă metalică, cântărește doar 58 de grame, ceea ce îl face ușor transportabil.

Seria Galaxy S20: smartphone-uri de pionierat în 5G și noi tehnologii în fotografie

Galaxy S20, Galaxy S20+ și S20 Ultra întruchipează inovația tehnologică în fotografie și în 5G. Ecranul lor Dynamic AMOLED, care măsoară 6,2 inch, 6,7 și 6,9 inch, oferă un contrast excelent și o luminozitate crescută cu 20%. În plus, rata de reîmprospătare de 120Hz și cei 12GB RAM (în versiunea 5G) garantează o fluiditate absolută indiferent de jocul sau aplicația folosită.

Cele trei modele vin cu Game Launcher, o aplicație care colectează automat jocurile instalate pe smartphone pentru acces ușor, optimizează setările și vă permite să dezactivați notificările în timpul sesiunilor de joc.

Seria Galaxy S20 oferă, de asemenea, un salt calitativ în fotografie și video. A demonstrat acest lucru camera de 108MP de pe Galaxy S20 Ultra și cea 64MP pentru Galaxy S20 și S20+. Telefoanele din seria S20 sunt primele care au integrat Space Zoom (x100 pe S20 Ultra, x30 pe S20 și S20+); modul Single Take, care reproduce o scenă capturată dintr-o selecție inteligentă de fotografii (fotografii largi, zoom-uri, portrete); videoclipuri (boomerangs, slow motion și hyperlapses); înregistrare video în 8K și posibilitatea de a obține fotografii de înaltă definiție din aceste videoclipuri (funcția Video Snap 8K).

Samsung Q950TS: televizorul QLED 8K fără margini

Samsung Q950TS este purtătorul de drapel al gamei Samsung QLED 2020. Are doar 15 milimetri grosime, iar ecranul său ocupă aproape 99% din suprafața televizorului. Este un record pe piață și o experiență de vizionare excepțională. Ideal pentru fanii Geek.

Q950TS acceptă redarea de conținut nativ de 8K, dar oferă și scalarea conținutului la rezoluții mai mici. Poate regla automat volumul dacă detectează zgomotul ambiental din cameră, datorită funcționalității Active Voice Amplifier. Funcționalitatea Adaptive Picture ține cont de distribuția luminii a conținutului afișat pe ecran pentru a garanta o imagine clară chiar și în camere luminoase.

Printre noile funcții, Multi-View afișează ecranul unui smartphone asociat cu televizorul într-o fereastră separată. Poți astfel vizualiza aplicațiile din telefon în timp ce vizionezi un film, de exemplu. Ca toate televizoarele inteligente Samsung, Q950TS include serviciul gratuit TV Plus, un ghid universal care oferă recomandări personalizate sau Bixby, asistentul vocal Samsung.

The Sero: televizorul rotativ cu un design elegant și futurist

The Sero este un televizor unic. Ecran acestuia se rotește de la modul peisaj la modul portret, pentru vizualizarea conținutului mobil. Acest televizor a fost proiectat pentru a urmări noi utilizări în ceea ce privește conținutul video. Datorită funcției Tap View, o singură apăsare de pe partea laterală a televizorului este suficientă pentru a conecta instantaneu un smartphone compatibil și a partaja conținutul său în The Sero.

Pe lângă profilul său zvelt și un design minimalist, The Sero devine un obiect decorativ datorită celor cinci teme ale modului Portret: afiș, ceas, fotografie, perete sonor sau cinematograf.

Sero este echipat cu Quantum Processor 4K, care permite extinderea conținutului pentru a crea un conținut 4K, indiferent de rezoluția inițială. Ecranul său QLED de 43 inch reproduce 100% din volumul culorii. Incorporează un sistem de sunet premium și puternic 4.1ch 60W cu Dolby Digital Plus pentru un sunet excepțional.

Soundbar Q800T: sunet în mișcare și sinergie pentru o experiență excepțională

Această bară de sunet 3.1.2 are un sunet bogat, tridimensional, datorită compatibilității Dolby Atmos și DTS: X. Tehnologia sa acustică redirecționează anumite frecvențe de sunet către partea de sus a barei pentru a circula sunetul în cameră. Tehnologia Q-Symphony, oferită pentru prima dată cu Q800T, permite sincronizarea difuzoarelor barei sonore cu cele ale unui televizor QLED pentru o imersiune fără precedent. Pasionații culturii Geek iubesc acest soundbar Samsung.

Q800T a fost conceput pentru a se integra în mod natural într-un mediu conectat. În special, poate fi combinat cu un kit de difuzoare spate fără fir pentru a crea un sistem 5.1.2 care oferă un sunet surround adevărat. Compatibil cu Wi-Fi și Bluetooth, include asistenți vocali Amazon Alexa și Bixby.

Family Hub: frigiderul inteligent și conectat

Family Hub este un frigider cu ecran tactil conectat, cu o capacitate netă totală de 550 de litri. Un alt produs foarte apreciat nu numai de pasionații de cultură Geek. Aplicația sa Interior View vă permite să vizualizați conținutul Family Hub de la distanță atunci când faceți cumpărături, de exemplu, pentru a vă actualiza lista de cumpărături. Datorită comenzii vocale și lui Bixby, în cazul când inspirația la gătit vă lipsește, el oferă rețete pe baza produselor din frigider.

Family Hub oferă posibilitatea de a găti în timp ce partajați ecranul unui televizor sau a unui smartphone pe ecranul său. Datorită difuzoarelor integrate, puteți asculta muzică, viziona videoclipuri sau chiar TV live din bucătărie. De asemenea, este posibil să partajați fotografii, activități, liste de activități și mesaje cu întreaga familie.

Adaptat la toate nevoile, datorită zonei sale convertibile cu cinci moduri și temperaturi diferite. Conform NewsSamsung, Family Hub menține temperaturi optime datorită Ventilated Cold Plus. Acesta este un sistem independent de răcire pentru fiecare dintre cele trei compartimente ale frigiderului.