Scădere a profiturilor trimestriale Samsung, dar ar putea fi ultima

669
Sursa Foto: PhoneArena.com

Samsung prezice o altă scădere a profiturilor trimestriale, dar gigantul high-tech a specificat că ar putea fi ultima. Datorită reducerii vânzărilor globale de smartphone-uri de înaltă calitate și a cipurilor de memorie, Samsung nu a avut cele mai bune rezultate între aprilie și iunie. Profitul său total în această perioadă a fost cu 56% mai mic față de profitul total obținut în trimestrul al doilea 2018.

Samsung Electronics a prezentat o estimare cu cele mai recente câștigurilor și, deși rezultatele financiare pentru intervalul iulie – septembrie nu sunt încă finale, se pare că profitul operațional consolidat al gigantului tehnic a scăzut din nou cu 56% față de același trimestru din anul trecut. Analiștii economici se așteptau ca profitul să scadă cu 60%.

Samsung are profituri încă sub cele estimate

Acest lucru sună destul de rău și, cu siguranță, nu este bine, indiferent de modul în care prezinți situația. Poate fi o consolare în faptul că în Q3 2019 Samsung estimează câștiguri aproximativ 6,4 miliarde de dolari. Este îmbunătățire față al doilea trimestru al anului 2019. Interesant este că rezultatul din Q3 2019 nu este semnificativ mai mic decât cel înregistrat în trimestrul trei 2018.

Acest lucru se datorează în mare măsură faptului că prețurile cipurilor de memorie au scăzut în ultimul an, în timp ce smartphone-urile de gamă medie devin o parte vitală a portofoliului de produse al companiei. Samsung a avut o nouă strategie pe piață prin lansarea unei serii Galaxy A 2019 excelente și a serii Galaxy M, foarte bună și aceasta. Seria Galaxy Note 10 va ajuta, de asemenea, ca veniturile Samsung să crească în a doua jumătate a acestui an.

Samsung a fost fondată de Lee Byung-chul în 1938. Samsung avea peste 325.000 de angajați în întreaga lume în 2017. Culoarea de bază a logo-ului este albastrul, culoare ce simbolizează stabilitatea, fiabilitatea și responsabilitatea socială a companiei.

Seria Galaxy Note 10 se vinde foarte bine

Acestea fiind spuse, toate semnele indică vânzări foarte bune pentru seria premium Galaxy Note 10. Vânzările seriei Note 10 chiar depășesc cu mult livrările Samsung pe mai multe piețele globale cheie. Vom vedea exact cum stau lucrurile abia la sfârșitul lunii acesteia când gigantul tech va publica rezultatele finale din Q3 2019. Atunci vom vedea dacă rezultatele Samsung Mobile sunt mai mari sau mai mici comparativ cu anul precedent.

Merită subliniat consensul dintre analiștii economici în ce privește scăderea profitului Samsung, conform Phone Arena. Conform acestora ce a fost cel mai rău s-a terminat pentru Samsung. Gigantul tech este în măsură să recupereze și să înceapă să-și sporească din nou profitul. Poate nu până la sfârșitul anului, dar cel mai probabil anul viitor datorită unei „situații din întreaga industrie” care se îmbunătățește lent, atât în ​​ceea ce privește cipurile, cât și telefoanele.