Samsung a solicitat un brevet care ar putea fi folosit în următorul dispozitiv portabil. Brevetul recent publicat se referă la o tehnologie in-display care ar putea aduce un scaner de amprente pe ecran și o cameră foto la Samsung Galaxy Watch 2. Aceeași tehnologie ar putea fi utilizată și în Samsung Galaxy S10 dar, implementarea acestui sistem pe un smartwatch Samsung este mult mai interesantă.

În octombrie, CNET a publicat o informație în care afirmă că „Samsung poate adăuga senzor de cameră și senzor de amprentă digitală la telefoanele viitoare.” CNET este un site web tech american care publică recenzii, știri și articole despre ultimele tehnologii. Site-ul a susținut că, pe lângă senzorul de amprentă din ecran, am putea vedea și primul difuzor care este de fapt încorporat în ecran.

Galaxy Watch 2 ar putea avea cameră foto și senzor de amprentă in-display

Conform schiței care însoțește brevetul, Galaxy Watch 2 are o locație pentru o cameră foto, un senzor de amprentă digitală sau senzor iris. O altă schiță care apare în brevet arată cum poate fi implementată această tehnologie pe seria de smartphone-uri Samsung Galaxy S sau Galaxy Note. Senzorul de amprente ar putea avea capacitatea de a detecta diferite niveluri de presiune, denumit „Force Touch”.

Această tehnologie ar necesita utilizarea unui panou tactil sensibil la presiune. Prim urmare ne îndoim că un astfel de ceran sensibil la presiune se va regăsi pe viitorul smartwatch Galaxy Watch 2. Dar, să nu zicem hop până nu am sărit gardul. Nu este prima dată când Samsung vine cu noutăți și ne poate face o surpriză în acest caz.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Site-ul web IoT Gadgets fost cunoscut anterior sub numele de Tizen Experts. Acum prin noua denumire promovează tehnologiile IoT și publică cele mai noi informații din acest domeniu. Sediul site-ului este în Anglia în orașul Manchester. Membrii echipei sunt ingineri și specialiști în sistemele de comunicare și operare. Un site de profesioniști.[/vc_message]

Informația a venit de la cineva care a participat la forumul Samsung OLED 2018. Potrivit IotGadget, brevetul a fost depus în Statele Unite în trimestrul doi 2018. A fost înregistrat inițial în Coreea de Sud în Q2 2017. Brevetul a fost recent aprobat și publicat online.

Samsung a lansat modelul Gear S3 în 2016 și apoi a urmat Samsung Gear Sport în 2017. Gear Sport este un ceas inteligent portabil care nu a avut statutul de smartwatch pilot, cum a avut Gear S3. În acest an, am primit un extraordinar smartwatch Samsung, pe Galaxy Watch, care este în prezent emblema Samsung. Va lansa Galaxy Watch 2 în 2019 sau acesta își va face debutul în 2020? Momentan nu știm. Oricum aceasta este una dintre primele informații despre Galaxy Watch 2.

O nouă actualizare pentru Samsung Galaxy Watch

Referitor la Galaxy Watch, o nouă versiune de software a fost lansată pentru versiunea non-LTE a smartwatch-ului. Actualizarea firmware-ului aduce remedieri ale unor erori care includ o problemă de reconectare a telefoanelor, o rezolvare a descărcării bateriei atunci când NFC a fost activat și îmbunătățește conectivitatea GPS și precizia locației. Versiunea software este R800XXU1BRK3 / R800OXA1BRK3, iar platforma este Tizen 4.0.0.1. Dimensiunea descărcării este de numai 12,34 MB. Actualizarea este lansată momentan în SUA.