Samsung va face o schimbare de design cerută de fani la Galaxy Z Fold 6

129
Galaxy Z Fold 6
Sursa foto: androidheadlines.com

Nu este chiar un secret faptul că Samsung Galaxy Z Fold 5 va arăta foarte asemănător cu predecesorul său. Diferențele de design între Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Fold 5 sunt minime, dar acest lucru se va schimba cu viitorul telefon pliabil Galaxy Z Fold 6. Acesta va aduce o schimbare de design cerută de mai mult timp de fanii Samsung.

Colegii noștri de la AndroidHeadlines, citează pe Revegnus care susține că Galaxy Z Fold 6 se va lansa cu un raport de aspect diferit al afișajului extern. Cu alte cuvinte, va fi mai aproape de majoritatea celorlalte telefoane pliabile aflate acum pe piață. După cum mulți dintre voi știți, Galaxy Z Fold 4, dar și modelele precedente, are un raport de aspect foarte îngust al ecranului exterior. Este un raport de aspect de 23,1: 9. Se pare că Galaxy Z Fold 5 va continua această tradiție.

Galaxy Z Fold 6 ar trebui să aducă o schimbare notabilă în acest departament. Tipsterul nu a detaliat raportul de aspect al afișajului exterior, dar ecranul va fi mai larg decât la modelele precedente. Huawei Mate X3, Xiaomi MIX Fold 2, HONOR Magic Vs și alte dispozitive pliabile în stil carte oferă raporturi de aspect apropriate de un telefon normal.

Galaxy Z Fold 6 cu un alt raport de aspect la ecranul extern

Afișajele exterioare a telefoanelor amintite mai sus, de exemplu Xiaomi MIX Fold 2, are un raport de aspect de 21:9. Este un aspect înalt și îngust, dar deloc aproape de Samsung Galaxy Z Fold 4. Mate X3 se află și el în aceeași situație cu un raport de aspect de 20,9: 9.

De ce s-au plâns utilizatorii de afișajul extrem de îngust al capacului din seria Galaxy Z Fold? Ei bine, cel mai important, nu este ușor să tastați. Butoanele sunt mai îngrămădite și nu este o experiență grozavă. Acesta este motivul principal, cel puțin a fost cea mai frecventă plângere, deși nu este singura, desigur. Unii utilizatori preferă un astfel de aspect, dar se pare că sunt în minoritate.

Raportul de aspect se referă la relația lățime/înălțime, nu la dimensiunea reală a imaginii. Este exprimat ca două numere separate cu aceeași unitate de lungime. La raportul de aspect 21: 9, o imagine poate fi de 21 cm înălțime și 9 cm lățime.

Bănuim că această „schimbare” înseamnă că Galaxy Z Fold 6 poate avea un ecran exterior mai larg decât unul mai îngust. În caz contrar, Samsung nu ar ține cont de solicitările fanilor. Primul telefon pliabil de la Google, Pixel Fold, are, de asemenea, un raport de aspect mai larg decât telefonul pliabil al Samsung. În acest fel suntem siguri că Samsung poate să împrumute câteva idei de design de la celelalte telefoane pliabile de pe piață.

Galaxy Z Fold 6 este de așteptat să sosească doar în toamna anului viitor. Anul acesta, totuși, va trebui să ne mulțumim cu ecranul îngust a lui Galaxy Z Fold 5. Ei bine, cel puțin bazat pe toate zvonurile și scurgerile pe care le-am văzut.