Se pare că Samsung Galaxy A54 va avea o cameră îmbunătățită

248
Samsung Galaxy A54
Sursa foto: via galaxyclub.nl

Este clar de ceva vreme că Samsung Galaxy A54 va fi lansat în martie, mai precis pe data de 15 martie. Aproape toate detaliile acestui „model de top al clasei de mijloc” sunt deja cunoscute. A mai rămas doar lansarea oficială. În SUA, Samsung au pus online o pagină de teaser pentru scurt timp unde am văzut rolul camerei principale de 50MP. Vedem același termen de marketing pentru Nightography folosit anterior pentru seria Galaxy S.

Pe pagină – încă în memoria cache a Google – se poate citi că Samsung Galaxy A54 are o cameră „pro-grade”. Sunt evidențiate funcțiile camerei, cum ar fi Single Take și OIS, dar și fotografiile îmbunătățite în condiții de lumină scăzută. Termenul Nightography apare pentru prima dată. Acest lucru în sine nu este foarte interesant, dacă nu ar fi faptul că Samsung a folosit acest concept până acum doar pentru camerele de la seriile Galaxy S22 și Galaxy S23.

Știm că Galaxy A54 va avea o camera principală îmbunătățită, chiar dacă vechea cameră de 64MP aflată pe Galaxy A52 și Galaxy A53 a fost retrasă. Are o cameră de 50 megapixeli, probabil mai bună și în concordanță cu cea a modelelor precedente Galaxy S. Asta se potrivește destul de bine cu imaginea unui Galaxy A54 cu o cameră mai bună, cum apare pe pagina de teaser.

Samsung Galaxy A54 cu accent pe camera principală

Este evident că agitația din jurul camerei are de-a face cu camera principală de 50MP a lui Samsung Galaxy A54. Celelalte camere nu au fost îmbunătățite semnificativ, potrivit GalaxyClub. Există una cu unghi ultra-larg de 12MP și o cameră macro de 5MP. În față se află vechea și familiară cameră selfie de 32MP, de altfel foarte bună. Dacă vreți o cameră telefoto trebuie să vă orientați spre Galaxy S23. Un Samsung Galaxy A74 va lipsi anul acesta.

HTC DROID DNA care a fost primul telefon de pe piață cu un afișaj Full HD (1080 x 1920). A fost lansat în 2012 și avea un ecran cu diagonala de 5 inch (12,7 centimetri). Avea 2GB de RAM și 16GB stocare și o baterie de 2020 mAh.

Mai mult, știm deja că Galaxy A54 rulează pe noul procesor Exynos 1380 al lui Samsung. Cu ceva timp în urmă, am scris despre performanțele acestui procesor. Este clar că Galaxy A54 este mai rapid decât actualul Galaxy A53. Ecranul este unul Super AMOLED Full HD și are o rată de reîmprospătare de 120Hz. La fel ca Galaxy A53, Galaxy A54 va primi cinci ani de actualizări și patru upgrade-uri majore de Android. O baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 25W va fi la bord.

Prețul, conform informațiilor de până acum, gravitează în jurul a 500€ (varianta cu 128GB), probabil cu mici variații în Europa. Este în mod clar puțin mai scump decât modelele anterioare din serie. Dar cel puțin veți obține o cameră bună pentru acești bani, sperăm mult mai bună decât am văzut până acum în seria Galaxy A.