Corecția de securitate din octombrie lansată pentru Galaxy Note 10 Lite

196
Galaxy Note 10 Lite
Sursa Foto: Samsung

Samsung Galaxy Note 10 Lite este cel mai recent destinatar al actualizării de securitate Android din octombrie 2022. Lansarea a început recent în toată Europa, utilizatorii din Franța primind actualizarea înaintea tuturor. O lansare mai largă pe toate piețele intrenaționale ar trebui să urmeze în curând.

SMR (Security Maintenance Release) din octombrie pentru Galaxy Note 10 Lite în Europa are versiunea de firmware N770FXXS8GVI2. După cum sugerează acest număr de versiune, actualizarea nu aduce nimic altceva în afară de cele mai recente remedieri de vulnerabilități. Așa că nu fiți încrezători în noi funcții sau în orice alte modificări adresate utilizatorului. Această versiune se referă strict la îmbunătățirea securității, prin litera “S” din versiune.

Samsung a publicat deja detaliile actualizării de securitate pentru octombrie. Cel mai recent SMR rezolvă peste 50 de probleme de confidențialitate și securitate pe smartphone-urile și tabletele Galaxy. Majoritatea acestora sunt defecte ale sistemului de operare Android. Noul buletin de securitate menționează 30 de vulnerabilități de înaltă severitate și una critică ale sistemului de operare Android corectate de Google în această lună.

Galaxy Note 10 Lite primește patch-ul de securitate din octombrie

Cea mai recentă versiune de securitate conține și remedieri pentru unele vulnerabilități specifice Samsung, potrivit AndroidHeadlines. Firma coreeană a corectat 18 astfel de probleme prezente pe dispozitivele sale Android. Acestea includ un defect critic în IOMMU (unitatea de gestionare a memoriei de intrare-ieșire) care a permis accesul neautorizat la memoria securizată. Samsung a adăugat o protecție adecvată pentru a securiza memoria cu noua actualizare.

IOMMU – input–output memory management unit este o unitate de gestionare a memoriei. IOMMU mapează adresele dispozitivelor virtuale vizibile (adrese de dispozitiv sau adrese I/O în acest context) la adrese fizice.

Toate aceste remedieri de securitate sunt acum implementate pe Galaxy Note 10 Lite. După cum am scris mai sus, lansarea a debutat în Franța. În următoarele câteva zile, ar trebui să se extindă pe alte piețe unde telefonul este disponibil. Dacă utilizați telefonul, ar trebui să primiți o notificare care vă solicită să descărcați actualizarea. Puteți atinge notificarea și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a descărca cel mai recent patch de securitate. De asemenea, dacă nu a sosit notificarea, puteți verifica manual actualizările din secțiunea Actualizare software din aplicația Setări.

Samsung Galaxy Note 10 Lite va primi și actualizarea la Android 13. Note 10 Lite a fost lansat în ianuarie 2020, alături de Galaxy S10 Lite. Telefonul nu a primit niciodată o continuare, Samsung a întrerupt seria Note după lansarea seriei Galaxy Note 20 câteva luni mai târziu. Cu toate acestea, telefonul continuă să primească actualizări regulate de software. A debutat cu Android 10, a primit Android 11 și Android 12. Urmează și Android 13 cu Samsung One UI 5.0. Noua versiune de Android, ar putea fi ultima pentru Galaxy Note 10 Lite. Estimăm că această actualizare o va primi la începutul anului viitor.