Iată ce face actualizarea din octombrie și cine o va primi!

395
Iata ce face actualizarea din octombrie si cine o va primi
Sursa foto: galaxyclub.nl

Multe știri din ultimul timp se axează pe viitorul upgrade major la Android 13 pe care îl vor primi multe telefoane Samsung. Dar, între timp compania are și alte lucruri pe cap. Este vorba despre actualizările de securitate lunare, iar ultima dintre ele este cea din octombrie. Samsung a detaliat acum ce face actualizarea de securitate din această lună. Deci, ce îmbunătățiri aduce actualizarea din octombrie și ce dispozitive Samsung Galaxy o vor primi?

Partea Google a actualizării din octombrie include 32 de remedieri pentru sistemul de operare Android. Potrivit GalaxyClub, doar una dintre ele este considerată drept critică, dar detaliile acesteia rămân secrete pentru o vreme. Jumătate din același patch de la Samsung îmbunătățește securitatea software-ului One UI în 18 puncte.

Nu pare să existe zone majore în actualizarea din octombrie în care mai multe aspecte ale securității să fie îmbunătățite. Vedem doar câteva puncte libere, cum ar fi o remediere pentru sistemul Knox și una pentru o aplicație care oferă (o parte din) funcționalitatea ferestrelor Edge. Și punctele slabe în gestionarea memoriei și conexiunea NFC sunt închise, precum și în generatorul GIF și driverul mouse-ului. Driver de mouse zici? Da, trebuie doar să conectați un mouse la telefon (sau tabletă).

Ce telefoane Samsung vor primi actualizarea din octombrie?

În principiu, aceste dispozitive de mai jos primesc în prezent fiecare patch-uri, inclusiv cele din octombrie. Este posibil ca seria Galaxy S22 să primească și actualizarea la Android 13 în această lună. Dar, actualizarea din octombrie o are deja, așa că nu contează pentru asta. Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 încă rulează pe patch-ul vechi, dar ne așteptăm să ajună în orice moment și pe aceste două pliabile.

Dacă urmăriți cu actualizările de securitate ale Samsung în fiecare lună, mai jos avem lista de telefoane care primesc cele mai recente corecții în fiecare lună:

Pe lângă telefoanele menționate, există desigur și dispozitive care sunt actualizate trimestrial sau o dată la șase luni. Actualizările acestei din urmă categorii sunt – după cum arată practica – aproape imposibil de prezis. Dispozitivele care primesc o actualizare în fiecare trimestru și care ar trebui să fie actualizate în octombrie includ Galaxy S10 și S10+ (la primit deja) și Galaxy A50, Galaxy A22, Galaxy A12, Galaxy M52 și M22.

Și alte dispozitive vor primi actualizarea de securitate din octombrie

În ceea ce privește tabletele, seria Samsung Galaxy Tab S8 și seria Samsung Galaxy Tab S7 sunt încă la zi. Doar Galaxy Tab S6 Lite va primi actualizarea din octombrie. Desigur, există o mulțime de dispozitive pe care nu le-am menționat deloc aici. Acest lucru se datorează faptului că nu trebuie neapărat actualizate în octombrie. Asta nu înseamnă că nu se va întâmpla, desigur. Oficial, Galaxy S10e primește actualizări trimestriale, dar din motive necunoscute Samsung încă îl actualizează lunar, de exemplu.

Dacă Galaxy-ul dvs. primește actualizarea din octombrie, întrebarea rămâne: când? Nu putem da răspunsul mai precis decât „în timpul lunii”. Uneori, patch-urile ajung surprinzător de repede, alteori chiar la momentul potrivit. Dar, ajung de multe ori și luna următoare.

Pe lângă actualizările obișnuite de securitate, Samsung încă lucrează la remedierea conexiunii GPS pe multe dispozitive Galaxy vechi. Seria Galaxy S7 a fost actualizată în septembrie, de exemplu, și ne așteptăm la mai multe actualizări în următoarele săptămâni pentru telefoanele care nu au fost actualizate de ani de zile. Când și care anume, nu îndrăznim să dăm un pronostic.